ARTIKKELIT
Reumasairaalan toiminnan lopettaminen on vakava virhe
Perussuomalaiset Naiset paheksuvat Heinolan Reumasairaalan konkurssiin päästämistä ja toteavat, että sen toiminnan lopettaminen on vakava virhe. Reumasairaala on ollut osaamiskeskus omalla erityisalallaan, joka on palvellut jopa vakavasti invalidisoivasta sairaudesta kärsiviä pitkään ja ansiokkaasti.
Reumasairaudet ovat monipuolinen tautiryhmä joka epäasianmukaisesti hoidettuna aiheuttaa paitsi yksilöllisiä inhimillisiä kärsimyksiä myös valtavasti yhteiskunnallista haittaa.

Perussuomalaiset Naiset toteavat, että asiassa kirkastuu valitettava näköalattomuus ja välinpitämättömyys. Reumasäätiön sairaalan säilyttäminen olisi ollut valtiolta tarpeellinen teko.

Sairaanhoitopiirien kehittämät omat reumaklinikat veivät viimeisetkin potilaat reumasairaalalta, koska potilaita ei enää lähetetty Heinolaan. Tällä varmistettiin, että Reumasairaalan toimintaedellytykset ajetaan alas. Miksi ei haluttu säilyttää ainutlaatuista osaamiskeskusta, jossa toiminta ja erityisosaaminen olisi ollut valmiina?

Reumasairaalassa hoito ja kuntoutus oli saatavissa samasta yksiköstä ja erityisasiantuntemus laaja-alaista. Miten voidaan taata jatkossa, että hoitoon pääsy ei viivästy ja että reumasairauksien hoidon ja kuntoutuksen osaaminen säilyy myös hajautettuna?

Perussuomalaiset Naiset katsovat, että konkurssissa heitetään hukkaan kymmenien vuosien aikana kertynyt osaamispotentiaali ja toimivat ratkaisut.
Julkaistu 29.04.2010 klo 12:11