ARTIKKELIT
Euroopan Unioni kohti liittovaltiota?
Toukokuun toisella viikolla tehtiin Brysselissä ratkaisevia ja onnettomia päätöksiä. Ratkaisevia ja onnettomia nimenomaan Suomen ja suomalaisten kannalta katsottuna.
Euroopan Unioniin perustettiin ns. vakautusrahasto. Rahaston pääoma on 750 miljardia euroa. Meidän herrat, kokoomuksen Jyrki Katainen etunenässä, kirjoittivat alle paperin antaen meidän suomalaisten puolesta valtakirjan, että Suomi vastaa osaltaan vakautusrahaston pääomasta 8,14 miljardia euroa.

Jotta tämä rahamäärä tulisi paremmin ymmärretyksi, laskin että sillä saisi Helsingin kokoisen kaupungin jokaiselle perheelle uuden hulppean asunnon avaimet käteen ilmaiseksi. Kreikalle Suomi sitoutui antamaan 1,6 miljardin euron lainan, jolla rahalla saataisiin lähes jokaiselle kainuulaiselle uusi asunto.

Minäkään en usko, että Kreikka tulee koskaan maksamaan lainaansa takaisin – ei edes korkoja.
Suomen ei olisi pitänyt tähän kyytiin lähteä. Jokainen EU-maa vastatkoon omista raha-asioistaan. Jos kansainväliset suuren rahan pelimiehet ovat tehneet riskisijoituksia, vastatkoon sijoituksistaan. Ei suomalaisen duunarin tai pienomistajan tehtävä ole vastata pelimiesten tekemisistä.

Minulle on sanottu, että olen vihainen ja katkera. Niin olenkin. Olen vihainen siitä, että suomalaiset vietiin huijaamalla ja valehtelemalla mukaan Euroopan Unioniin. Meille uskoteltiin, että työttömyys poistuu, elintarvikkeiden ja muiden kulutustavaroiden hinnat alenevat ja meille kaikille suomalaisille koittaa onni ja autuus kuin vain liitymme Euroopan Unionin jäseneksi ja vielä ensimmäisellä junakyydillä. Kun vähää ennen kansanäänestystä enemmistön kanta näytti epävarmalta otettiin mukaan Venäjä-kortti. Liittymällä mukaan Euroopan Unioniin saa Suomi turvallisuustakuut. Venäjän panssarit eivät pysty vyörymään itärajan yli. Näin vihjailtiin ja tämä tehosi.

Jokainen täysijärkinen varmaankin viimeistään nyt tajuaa mitä Suomen olisi pitänyt tehdä. EU-junaan ei olisi pitänyt hypätä ollenkaan.

Perussuomalaiset ovat olleet koko ajan oikeassa.

Meidän ei tarvitse muuttaa linjaamme niin kuin demarit nyt tekevät. He olivat kokoomuksen ohella kiihkeimpiä unionisteja. Nyt he luikertelevat. Eivät halua ottaa vastuuta tekemisistään. Olkaa demarit edes sen verran suoraselkäisiä ja sanokaa, että olemme olleet väärässä, olemme muuttaneet mielemme ja pyydämme koko Suomen kansalta anteeksi suurta virhettämme. En usko, että tätä ryhtiä demareilta löytyy.

Tosiasia on, että suurten vanhojen puolueiden toimesta meidät on pistetty sellaiseen liemeen, josta ei halvalla selvitä. Näitä röhlömejä maksavat vielä lapsenlapsemmekin.

Täydellinen suunnan muutos on välttämätön. Muu ei meitä pelasta. Viimeinen niitti olisi se, että suostuisimme osaksi Eurooppalaista liittovaltiota. Sitähän tässä nyt vimmalla suunnitellaan.


Pentti Kettunen
ent. kansanedustaja,
Kajaani

Julkaistu 22.05.2010 klo 08:47