ARTIKKELIT
Oikeutta Espoon eläkeläisille
Vaikka eläkeläisyhdistyksiä Suomessa riittää, ei todellisia eläkeläisten etujen valvojia ole juuri lainkaan. Espoon Perussuomalaiset olivat jo pitkään pohtineet, että asialle olisi tehtävä jotain. Syntyi ajatus Oikeutta Eläkeläisille ry:n paikallisosaston perustamisesta Espooseen.
- Asiasta puhuttiin jo viime vuoden puolella, ja tulimme siihen tulokseen että meidän on ainakin kokeiltava, pystymmekö siihen. Asia lyötiin lopullisesti lukkoon helmi-maaliskuun vaihteessa pidetyssä kokouksessa, jossa minut valittiin kokoajaksi perustettavaan paikallisyhdistykseen. Asia on vielä alkuvaiheessaan, joten toistaiseksi yhteydenottoja ei ole vielä tullut montaa, kertoo Espoon Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Leevi Väisänen.

Kun porukkaa on saatu kootuksi vähän enemmän, pidetään uusi kokous jossa suunnitellaan tarkemmin yhdistyksen tulevaa toimintaa. Tällä hetkellä kaikki on vielä avoinna.

Eläkeläisten etujen ajaminen tärkeää

Leevi Väisänen on syntyjään keskisuomalainen, mutta asunut Espoossa jo parisenkymmentä vuotta. Väisänen on eläkkeellä ja tehnyt työuransa muun muassa myymäläauton hoitajana. Hän ei ole aiemmin kuulunut mihinkään eläkeläisryhmään, koska ei ollut löytänyt sellaista jonka olisi kokenut ajatusmaailmaltaan itselleen sopivaksi.

- Eläkeläisyhdistykseen kannattaa liittyä samoista syistä kuin puolueeseen tai ammattiyhdistykseenkin. Tärkeintä on todellinen eläkeläisten etujen ajaminen.

Väisänen on myös pitkän linjan vennamolainen, jo SMP:n aikoina puolueeseen liittynyt ja tänä päivänä siis perussuomalainen.

- Onko Suomessa muka toista rehellistä, vaalirahasotkuissa ja muissa skandaaleissa ryvettymätöntä puoluetta, joka ajaisi laidasta laitaan kaikkien suomalaisten asiaa, niin köyhien kuin vähän rikkaampienkin, ihmettelee Väisänen.
Julkaistu 06.06.2010 klo 09:14
Kirjoittaja: Mika Männistö