ARTIKKELIT
Rauhalan vilkas kesä
Lomakeskus Rauhala on SMP:n vararikon jälkeisten hiljaisten vuosien jälkeen päässyt mukavasti jaloilleen ja tämäkin kesä alkaa näyttää jo täyteen buukatulta.
Heinäkuu ja elokuun alkupuoli on jo pitkälti varattu ja kesän mittaan on myös kaksi Maija-Liisa Kirkkomäen vetämää Oikeutta Eläkeläisille –yhdistyksen omaa leiriä.

- Heinäkuun lopussa on Perussuomalaisten viikonloppu, jonne on tulossa ainakin Jalasjärven Perussuomalaiset. Muitakin samanhenkisiä mahtuu vielä mukaan. Lisäksi heinäkuulle on varattu kaksikin eri sukujuhlaa. Heinäkuu ja elokuun alku on muinakin vuosina ollut kaikkein vilkkainta aikaa häiden, syntymäpäivien ja vastaavien juhlien merkeissä. Sen jälkeen alkaakin hieman hiljenemään, kun ihmiset hakevat enemmän kylpylätyyppisiä palveluja, kertoo Oikeutta Eläkeläisille –yhdistyksen ja Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Reijo Ojennus.

Tällä hetkellä Rauhalan palveluja ei kovin aktiivisesti enää mainostetakaan, sillä tilaa on kuitenkin rajallisesti varsinkin nyt, kun uusi puoli on vuokrattu Hoivakoti Mistelin käyttöön. Vanhalla puolella on 25 majoituspaikkaa päärakennuksessa ja 16 hieman edullisempaa nukkumapaikkaa aitoissa, jotka myös ovat kovassa käytössä tänäkin kesänä.

Liikuntapainotteisia aktiviteetteja

Omalle eläkeläisväelle järjestetyt leirit tarjoavat liikuntapainotteisia aktiviteetteja Maija-Liisa Kirkkomäen johdolla, kuten aamujumppaa ja kävelyretkiä viereisellä pururadalla. Jos haluaa omatoimista ohjelmaa, ei Saarijärvelle tai Karstulaan ole kuin 16 kilometrin matka. Niissä voi halutessaan tutustua paikallisiin nähtävyyksiin, kuten kivikauden kylään, kalastajakylään tai kesäteattereihin.
-
 Meillä on myös erittäin hyvä rantasauna, uimapaikka ja laituri. Isolla piha-alueella voi harrastaa muun muassa lentopalloa, petankkia ja tikanheittoa. Isoon ruokasaliin mahtuu kerralla 60-70 henkeä. Vaikka majoitushuoneet ovatkin vaatimattomia, ne ovat silti niin kodikkaita, että osa halusi sinne silloinkin kun meillä oli vielä uusi puoli käytössä.

Näillä eväillä pärjätään

Lomakeskus Rauhala on hiljaiselon vuosien jälkeen päässyt nyt jaloilleen niin taloudellisesti kuin muutenkin. Majoitus ei ole enää ainoa tulonlähde Hoivakoti Mistelin vuokrattua uuden puolen käyttöönsä.

- Näillä eväillä pärjäämme hyvin, mutta kehitys on aina tervetullutta. Pyrimme säästämään saadaksemme vanhan puolen remontoitua ja nykyaikaistettua varsinkin saniteettitilojen osalta. Mutta kun nyt olemme vasta saaneet velat maksettua, emme kuitenkaan pidä mitään kiirettä siinä asiassa.

- Haluaisin vedota myös Perussuomalaisten joukkoihin, että omakin porukka ottaisi paikan omakseen ja lähtisi aktiivisemmin perustamaan myös eläkeläisyhdistyksen paikallisosastoja. Kun puolueen jäsenistä aika suuri osa kuitenkin on eläkeläisiä, pitäisi siitä porukasta riittää toimintatarmoa myös eläkeläisten joukkoihin, Ojennus toivoo.


Teksti: Mika Männistö

Julkaistu 21.06.2010 klo 07:57