ARTIKKELIT
Anneli Annalalle puolueen viiri
Etelä-Pohjanmaan piirin varapuheenjohtaja Anneli Annala Kauhavalta sai toukokuun piirikokouksessa Perussuomalaisten viirin 70-vuotispäivänsä kunniaksi pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstään puolueen hyväksi.
Viiri on varustettu hopealaatalla, johon on kaiverrettu Annalan nimi ja syntymäaika 8.5.1940.

Anneli Annala on ollut puolueen jäsen SMP:n ajoista saakka, niin kauan ettei itsekään enää muista liittymisvuottaan. Poliittisen uransa hän aloitti vuonna 1982, jolloin meni ensimmäistä kertaa läpi Kauhavan kirkkovaltuuston vaaleista. Kirkkovaltuustossa hän istui yhtäjaksoisesti 16 vuotta, jonka jälkeen hänelle tuli niin paljon kunnallisia luottamustehtäviä, ettei lähtenyt enää ehdolle kirkkovaltuustoon.

Kauhavan kunnallisvaaleista Annala meni läpi vuonna 1984 ja istui kunnanvaltuustossa yhteen menoon 20 vuotta, aina miehensä poisnukkumiseen saakka, joka oli hänelle sen verran kova paikka, että sai hänet luopumaan kunnallispolitiikasta.

Mitaleja ja luottamustehtäviä

Vuonna 1988 Anneli Annala oli myös Mauno Koiviston valitsijamiesvaaleissa. Annala sai itseään mainostamatta yhteensä 664 ääntä, kolmanneksi eniten koko Etelä-Pohjanmaan piiristä Raimo Vistbackan ja Martti Alkulan jälkeen.

Annala on istunut myös puoluevaltuustossa niin kauan ettei muistakaan, kunnes viime syksynä kuntaliitoksen jälkeen luopui paikasta nuoremman polven hyväksi. Hän on toiminut myös piirin varapuheenjohtajana, naisjärjestön hallituksessa ja Kauhavan paikallisosaston rahastonhoitajana toistakymmentä vuotta. Vuonna 1999 Annalalle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan ansiomitali kultaristein, vuonna 2004 Suomen Kuntaliiton hopeinen mitali 20-vuotisesta ansiokkaasta työstä kunnallisen hallinnon hyväksi.


Teksti: Mika Männistö
Julkaistu 23.06.2010 klo 08:00