ARTIKKELIT
Kymen piiri valmistautuu vaaleihin maltillisesti
Perussuomalaisten Kymen piirin johtaminen on ollut perinteisesti haastavaa alueen laajuuden vuoksi, sillä piiri pitää sisällään kolme suurta keskusta, Kotkan, Kouvolan ja Lappenranta-Imatra-akselin. Tiedonkulku piirin sisällä on kuitenkin viime vuosina parantunut, kun kaikille kolmelle navalle on annettu puheenjohtajistoedustus.
- Tällä hetkellä Kymen piirissä eletään vielä melko rauhallista aikaa. Pyrimme näyttäytymään markkinoilla ja muissa tapahtumissa, mutta maltillisesti, sillä tässä vaiheessa emme vielä halua tyrkyttää itseämme liikaa. Eduskuntavaalikampanjoinnin terävin kärki on kuitenkin ensi vuoden puolella, kertoo Kymen piirin puheenjohtaja Jari Lindström.

Kymen piirin piirihallitus kutsutaan myös koolle aina tarpeen vaatiessa. Lisäksi piirin sisällä on jäsenille ja kannattajille suunniteltu vapaamuotoisempaa toimintaa kesäajaksi. Kaiken ei tarvitse olla pelkkää politiikkaa.

Tavoitteena kaksi paikkaa

Vuonna 2007 Kymen piirin alueella jouduttiin sulkemaan paljon tehtaita ja irtisanomaan ihmisiä. Tuo vuosi toimi vedenjakajana myös puolueen kannatuksen kasvulle, eikä huimasti kehittynyt kasvu osoita hiipumisen merkkejä vieläkään. Kehitystä on tapahtunut kaikessa muussakin kokouskäyttäytymistä myöten.

Eduskuntavaaleissa Kymen piiri lähtee tavoittelemaan kahta eduskuntapaikkaa. Tavoite on kova, sen Lindström myöntää itsekin.

- Itse pidän yhtä paikkaa realistisena. Eurovaalien kannatusmäärillä saisimme kaksi paikkaa, mutta se vaatii kyllä jo täydellisen onnistumisen. Mahdotonta se ei tietenkään ole.

Merkillepantavaa on myös se, että Kymen piiri on yksi Perussuomalaisten vahvimmista piireistä koko maassa, seikka joka on huomattu ja tunnustettu aina puolueen puheenjohtajaa myöten. Jari Lindström antaa tästä kunnian aktiivisten kannattajien kovalle talkootyölle ja hyvälle yhteishengelle.

- Siitä liian harvoin tulee annettua kiitosta ihmisille, jotka tekevät tätä työtä kuitenkin omalla ajallaan ja kustannuksellaan.


Teksti: Mika Männistö
Julkaistu 11.07.2010 klo 07:36