ARTIKKELIT
Sumuiset näkymät
Vanhojen hallituspuolueiden uusi hallitus jatkaa edeltäjänsä tiellä. Keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajien mukaan talouden näkymät ovat sen verran sumuiset, että nyt on viisainta olla tekemättä mitään. Niinpä hallitus aikoo haparoida vaaleihin lyhdyt pimeinä. Kansalaisia ei haluta säikytellä ikävillä päätöksillä ennen vaaleja. Äänestäjien aliarvioiminen saattaa kuitenkin osoittautua virheeksi.
Kuluvan kesän puoluekokousten sarjassa päähuomion korjasi kepu, joka pesi käsiään ja putsasi vaalirahasotkuista pöytäänsä uusimalla puoluejohtonsa. Nähtäväksi jää, ovatko maakuntien perinnekepulaiset tyytyväisiä kasvojen kohotukseen.

Vihreitä sävyjä

Aiemmin työväenpuolueena köllötellyt kokoomus haluaa nyt profiloitua vihreän eri sävyissä. Puolue näemmä vaihtaa väriä tilanteen mukaan, toteuttaessaan intressiryhmiensä etuja. Vihreä on myös myrkyn väri ja kansalaiset näkevät kokoomuslaisessa vihreässä myrkylliset ydinjätteet. Tuoreet puolueiden kannatusluvut kertovat kokoomuksen ykköspaikan horjuvan, asetelmat ovat muuttumassa.

Demarit vihertävät myös ja puhuvat rakkauden kieltä. Työtön perusduunari ei sitä kauan kestä, tuskin demarien rakkaus on maksutontakaan. Vyönkiristystä on luvassa vaalien jälkeen, oli pääministeri minkä vanhan puolueen puheenjohtaja hyvänsä.

Vasemmistoliitostakaan ei enää ole työväenpuolueeksi. Sen sijaan se haluaa vaikuttaa vihreiden ja kokoomuslaisen opetusministerin tavoin pyrkimällä kieltämään turkistarhauksen Suomessa. Perussuomalaiset todellisena työväenpuolueena ei ole lopettamassa turkistarhausta eikä mitään muutakaan laillista ammattia, joka tuo monille työn, leivän ja toimeentulon Suomessa.

Vihreä puolue on kummajainen istuessaan hallituksessa, joka myöntää ydinvoimalalupia ja sallii jättihotellin rakentamisen poikkeusluvalla luonnonsuojelualueelle. Lisäksi se on ominut itselleen ilmastomuutoksen, jonka uhkakuvilla voidaan näköjään perustella melkein mitä tahansa.

Vaihtoehto on tarjolla

Onneksi on Perussuomalaiset jota duunarikin voi äänestää. Perussuomalaiset kantavat huolta mm. työttömyydestä, teollisuutemme yksipuolisesta rakenteesta ja kilpailukyvystä, sekä vähäväkisen kansanosan huonosta asemasta. Kannatamme ihmisen ja luonnon ehdoilla toimivaa markkinataloutta, joka toimii kansanvaltaisesti ohjattuna ekologisesti kestävällä ja sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla. Haluamme tarjota kansalaisille sini-valkoisen Suomen, jossa vihertää vain luonto.


Ossi Sandvik
puoluesihteeri
Julkaistu 07.07.2010 klo 07:07