ARTIKKELIT
Vaalimenestys saavutetaan kovalla työllä
Etelä-Pohjanmaan piirissä valmistautuminen edessä oleviin eduskuntavaaleihin sujuu ongelmitta. Edellisessä piiritoimikunnan kokouksessa muodostettiin vaaliorganisaatio, jonka vaalipäällikkönä toimii Tapio Pihlaja Kauhajoelta, apulaisvaalipäällikköinä Juha Kuusisto Kauhajoelta ja Jukka-Pekka Hannila Laihialta sekä taloudenhoitajana Juha Poutanen Seinäjoelta.
- Kymmenen ehdokasta on jo nimetty, eli lista on kolmea vailla täysi. Piirikokouksessa tehdyn periaatepäätöksen mukaan loput kolme ovat naisten paikkoja. Silloin Etelä- ja Keski-Pohjanmaalta tulee olemaan yhteensä kuusi naisehdokasta, kertoo Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Tapio Pihlaja.

Etelä-Pohjanmaan piiri on kuluneiden vuosien varrella kehittynyt kovalla työllä. Uusia osastoja on perustettu ja piiritoimikuntaan on saatu mukaan paljon nuoria tekijöitä. Tämän vuoden piiritoimikunnassa onkin edustus jokaisesta piirin paikallisosastosta joko varsinaisena tai varajäsenenä.

Täydellä sydämellä loppuun saakka

Etelä-Pohjanmaan piiri on asettanut tavoitteekseen saada Vaasan vaalipiiristä kolme kansanedustajaa ja tekee lujasti töitä tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Kaikki markkinatapahtumat on lyöty lukkoon syksyyn saakka ehdokkaiden osalta. Seinäjoen tangomarkkinoilla Etelä-Pohjanmaan piiri on paikalla koko viikon aamusta iltaan siten, että vastuuhenkilöt hoitavat kukin vuorollaan yhden päivän – 5.7. maanantaina pystytetään teltta, tiistaina valvoo Suupohja, keskiviikkona Järviseutu, torstaina Kyrönmaa, perjantaina Seinäjoki, lauantaina Härmänmaa ja sunnuntaina kuusiokunnat.

- Toivoisin, että kaikki piiritoimikunnan jäsenet jaksaisivat olla mukana kisassa täydellä sydämellä loppuun saakka, jotta saataisiin erittäin hyvä tulos rehelliseltä ja avoimelta pohjalta. Siihen tarvitaan koko piiritoimikunnan ja vapaaehtoisten aktiivien täysi panos. Lisäisin vielä, että ehdokasasettelumme on erittäin kattava. Edustusta löytyy joka kulmakunnasta, kaikenlaisista ammattikunnista ja joka ikäryhmästä.


Teksti: Mika Männistö
Julkaistu 03.07.2010 klo 10:15