ARTIKKELIT
Perussuomalaiset Tammerkosken Sillalla
Kaupunkifestivaali Tammerkosken Sillalla järjestettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Tapahtuma on käynnistynyt Yleisradion TV2:n yhteislauluilloista ja sisältää nykyään kymmeniä erilaisia musiikkitilaisuuksia eri-ikäisille ihmisille. Yhdeksänpäiväisen tapahtuman sydämenä toimii Keskustorin juhlateltta, jonka päiväohjelma on maksuton.
Me Tampereen Perussuomalaiset olimme aamuseitsemän jälkeen 5.7. katsastamassa varattua markkinapaikkaa. Kangasalan Perussuomalaisten Harri Hanweg, kokenut torikauppias ja yksi Pirkanmaan eduskuntavaaliehdokkaista, oli tuonut meille telttakatoksen lainaksi. Ilman Harrin kokemusta olisimmekin voineet olla pulassa, koska jo maaliskuussa varattua paikkaa ei tahtonut löytyä myyjiä täynnä olevalta torilta. Loppu hyvin, kaikki hyvin, telttamme seisoi tukevasti puoliksi suihkulähteessä!

Hiki siinä tuli kun oltiin aikataulusta pahasti myöhässä. Harri onneksi auttoi ja sai Anssi Kiemungin kanssa teltan pystyyn samalla kun itse lähdin auttamaan valtuustoryhmämme puheenjohtajaa ja eduskuntavaaliehdokasta Heikki Luotoa muun tavaran roudaamisessa toimistolta.

Aurinko sulatti kiireen ja kiukun

Heti aamusta alkaen aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja torilla tungeksi satoja ihmisiä. Väenpaljoudesta huolimatta tunnelma oli hauska ja leppoisa, aivan kuin aurinko sulattaisi kiireen ja kiukun ihmismielistä
Aktiivisia Tampereen Perussuomalaisia oli paikalla edellä mainittujen lisäksi heti aamusta Francesca Vallin, Markku Talonen ja Marko Salomäki, jota saamme kiittää uuden järjestelmäkameran tuotoksista. Myöhemmin aamulla apu tuli tarpeeseen, kun Maarit Suonsivu ja kaupunginvaltuutettu Laila Koskela tulivat jatkamaan mehun jakelua. Olin laittanut illalla mehutölkkejä pakastimeen ja jäähileinen Juissi teki kauppansa niin että sitä jaettiin yli viisikymmentä litraa! Talkoissa kävivät vielä päivän mittaan Jone Viitanen, Rami Lehtonen ja Tomi Antila.

Vanhoihin puolueisiin ei luoteta

Ihmiset haluavat nähdä Perussuomalaisia ja puhua omasta huolestaan kaupungin ja koko maan tulevaisuudesta. Vanhoihin puolueisiin ja vihreisiin ei luoteta, ja syystäkin. Onnentoivotukset meille tulivat sydämistä ja se jos mikä saa meidät yrittämään entistä lujemmin. Perussuomalaisten varaan lasketaan niin paljon toivoa ja me lupaamme yrittää parhaamme. Työmme ei ole mennyt hukkaan, meihin luotetaan ja me emme voi muuta kuin tehdä kaikkemme ollaksemme sen arvoisia. Kunnallisvaalien äänikuningattaremme Laila Koskela oli haluttu keskustelukumppani ja monet odottivat myös kansanedustaja Pertti ”Veltto” Virtasta, joka saapuikin sovittuun aikaan. Veltolla ei ollutkaan kitaraa mukana joten toivotut ”Hottentotit” jäivät väliin tällä kertaa.

Asia tuli korjattua seuravana päivänä, kun samaan aikaan tapahtumateltassa ihmisiä laulattanut Mikko Alatalo ei kerännyt ollenkaan niin paljon väkeä kuin oli Raatihuoneen rappusilla ja kadulla Velton antaessa kunnon kesälöylyt. Muutoin markkinoilla oli huomattavasti hiljaisempaa kuin edellisenä päivänä, mutta näin oli helpompi saada aikaan hyviä pitkiä keskusteluhetkiä ihmisten kanssa. Koko päivän olivat taas paikalla lisäkseni Heikki Luoto, Marko Salomäki ja Tomi Antila. Myös Markku Talonen, Maarit Suonsivu ja Laila Koskela jaksoivat helteestä huolimatta kuunnella kansalaisten murheita, paljon kuultu kannustus on tässä työssä paras palkinto.

Timo Soinia kaivattiin kovasti Tampereelle ja lupasin kertoa terveiset puheenjohtajallemme. Monet sanoivat että on liian kauan siitä kun ovat Soinin viimeksi tavanneet, ja epäilivät lieneekö mies ”jäänyvvallan sinnerrysseliinnääs!”


Terhi Kiemunki
sihteeri
Tampereen Perussuomalaiset ry

Julkaistu 30.07.2010 klo 15:04