ARTIKKELIT
Marja-Leena Leppänen jatkaa PS-naisten puheenjohtajana
Perussuomalaiset Naiset ry:n vuosikokous valitsi yksimielisesti Marja-Leena Leppäsen jatkamaan järjestön puheenjohtajana lauantaina 3.7. Jyväskylässä hotelli Scandicissa.
Marja-Leena oli saanut tekstiviestin puolueen puheenjohtajalta Timo Soinilta, jossa toivotettiin hyvää kokousta puolueen upeille naisille. Viestissä toivottiin myös ennätysmäärää puolueen naisista eduskuntaan tulevissa vaaleissa.

Naiset ovat innoissaan tulevista vaaleista ja aikovat tehdä hyvän vaalityön. Naisjärjestö tukee jokaista naisehdokasta myös rahallisesti. Saavathan naiset puoluetuesta 12 prosentin lakisääteisen osuuden.

Puheenjohtajavalinnan lisäksi kokous oli yksimielinen myös hallituksen jäsenten ja varajäsenten jatkokaudesta.

Hallitukseen valittiin 14 varsinaista jäsentä: Kike Elomaa (Masku), Vaili Jämsä-Uusitalo (Oulu), Auli Kangasmäki (Lemi), Mervi Karinkanta (Tampere), Eila Kivioja (Sodankylä), Tuula Kuusinen (Helsinki), Sirkka-Liisa Lamminkoski (Ähtäri), Minna Mäkinen (Jyväskylä), Helena Ojennus (Parkano), Sirkka-Liisa Papinaho (Orimattila), Iiris Peltomaa (Pyhäranta), Marjo Pihlman (Espoo), Hilkka Salonen (Hämeenlinna) ja Jaana Sankilampi (Kajaani).

Varajäseniä valittiin kuusi: Mirva Hyttinen (Kontiolahti), Lea Mäkipää (Kihniö), Heleena Pekkala (Ylöjärvi), Helena Hiltunen (Orimattila), Satu Virtala (Lappeenranta) ja Marianne Koivisto (Hämeenlinna).
Naisjärjestöllä on tällä hetkellä jäseniä lähes tuhat, joista alle 35-vuotiaita on yli kymmenen prosenttia. Jäsenmäärä on tasaisessa kasvussa ja toiminta laajenee koko ajan.

Koulutusta kokouksen aluksi

Pirkko Rahkila-Rissanen oli kutsuttu kouluttamaan kokousväkeä mm. niissä asioissa, jotka vaikuttavat kokonaisilmaisullisessa viestinnässä, kontaktien luomisessa, toisen ihmisen ymmärtämisessä sekä turvallisen ilmapiirin luomisessa. Hän kertoi ilmekielen, elekielen, äänikielen ja äännekielen saloista. Naisen ääni kertoo paljon kun hän on rakastunut tai puhuu lapselle tai miehelleen joka tulee viikon ryyppyputken jälkeen kotiin. Sävy puheessa viestii paljon.

Puolueemme on tuttu Rissaselle jo SMP:n ajoilta, ja hän olikin ottanut heti haasteen vastaan saapua kouluttajaksi kokoukseen, kun häneltä oli sitä tiedusteltu.

Naisjärjestö aikoo painattaa myös eduskuntavaalikortin. Vaili Uusitalo oli tuonut oman versionsa malliksi. Lopullinen päätös kortin ulkonäöstä ja tekstistä tehdään tuonnempana. Vaihtoehtoja on tietenkin useita.

Kylmiä faktatietoja

Tervetulopuheessaan Marke Tuominen muistutti keskisuomalaisten olevan keskisuomalaisia eikä savolaisia tai pohjalaisia, kuten joskus väitetään. Paras-hanke on repinyt maakuntaa pahasti. Monenlaisia virityksiä hankkeen ympärille on laadittu, ainakin kuusi erilaista. Hankkeesta ei riittänyt paljon hyvää sanottavaksi.

Pietari Jääskeläinen arvioi tulevien eduskuntavaalien olevan tuhannen taalan paikka puolueelle. Hallitus ja muut puolueet ovat tehneet hyvää vaalityötä Perussuomalaisten laariin, hän totesi.

Pietari antoi kolme lukua kokousväelle. 920 000 köyhää. Eriarvoisuus lisääntyy Suomessa koko ajan. 300 000 työtöntä - mutta tosiasiallinen työttömyysluku on jo peräti 420 000. Työharjoittelupaikkoja ei tahdo olla ja pitkäaikaistyöttömyys pahenee koko ajan.  Perusturva on heikentynyt 90-luvun tasolle. Sosiaali- ja terveysmäärärahoja vähennetään, vaikka ikäihmisten määrä kasvaa koko ajan. Harmaan talouden takia valtio menettää noin kolme miljardia vuodessa. Olemme taanneet muita maita kymmenellä miljardilla ja antaneet lainaa Kreikalle 1.6 miljardia. Kansa haluaa selkeitä arvoja mössön sijasta. Tarjoamme heille rehellisyyttä, oikeudenmukaisuutta ja inhimillisyyttä.

Viihdettä kokouksen jälkeen

Naiset olivat varanneet Rea-sisävesiristeilyn, joka lähti Jyväsjärven rannalta. Risteily alkoi klo 19 ja laiva saapui takaisin satamaan noin klo 23.00. Tämän jälkeen naiset hajaantuivat viettämään kukin omalla tavallaan heinäkuisen lämmintä ja poutaista lauantai-illan loppua. Muisteltiin arpajaispalkinnon saajia, osa puhui politiikkaa ja jotkut pistivät jalalla koreaksi tanssilattialla. Kokous ja ilta olivat hyvin onnistuneet ja siitä jäi kaikille vuosiksi muisteltavaa.  


Teksti ja kuvat: Harri Lindell

Julkaistu 05.08.2010 klo 08:39