ARTIKKELIT
Kainuun piirin nuorisojaostossa ollaan oikeasti nuoria
Kainuun piiriin perustettiin tuore nuorisojaosto vasta huhtikuussa. Nuorisojaosto poikkeaa muista Kainuun poliittisista nuorisoryhmistä muun muassa siten, että sen jäsenet ovat oikeasti nuoria. Esimerkiksi Keskustan nuorisojaoston keski-ikä on hyvin korkea ja nuorinkin jäsen jo 18-vuotias.

- Sellaisessa ryhmässä minulla nuorena poikana ei olisi mitään vaikutusvaltaa. Meidän ryhmässämme kaikki ovat samanarvoisia ja jokainen saa äänensä paremmin kuuluviin kuin Kajaanin suurten puolueiden nuorisoryhmissä, kertoo 16-vuotias puheenjohtaja, Kajaanin lukiossa opiskeleva Tommi Anttalainen.

Kymmenen hengen porukalla aloittanut jaosto on kesän mittaan paisunut jo kaksikymmentähenkiseksi. Nuorisojaoston toimintasuunnitelma laadittiin syyskokouksessa viime viikolla. Jaoston tavoitteisiin kuuluu muun muassa nuorten terveyden edistäminen ja nuorten asioiden ajaminen ylipäänsä. Suunnitelmissa on myös seminaari, jonne on tarkoitus saada muiden muassa Vesa-Matti Saarakkala. Seminaarissa istuttaisiin iltaa ja keskusteltaisiin nuoriin liittyvistä asioista.

Perussuomalaisissa jokainen voi vaikuttaa

Tommi Anttalainen kertoo olevansa hyvin kiinnostunut politiikasta, historiasta ja muistakin yhteiskunnallisista asioista. Perussuomalaiseksi Tommi kokee itsensä monestakin syystä. Puolue on vielä pieni ja tarjoaa kannattajilleen paljon vaikutusvaltaa.

- Puolue on myös uudistusmielinen ja Suomi-henkinen ja olen sen kanssa samoilla linjoilla EU-kysymyksissä ja monissa muissakin asioissa. Perussuomalaisissa koen, että minulla on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa toisin kuin vaikkapa Keskustassa, jossa minulla ei olisi mitään vaikutusvaltaa.Teksti: Mika Männistö


Julkaistu 24.08.2010 klo 12:10