ARTIKKELIT
Kiviniemi haluaa jatkaa hyväosaisten hallituksella
Pääministeri Kiviniemen tärkein anti ja uutinen taannoisessa television ykkösaamussa oli muutto Kesärantaan. Pääministerillä on ihan oma huone jossa hän voi rauhoittua lasten hoidosta ja keskittyä suuriin poliittisiin linjauksiin. Kyllä niitä olisi jo hyvä kuullakin.
Pääministeri tekisi Suomesta kertaheitolla rauhantekijöiden mallimaan. Komeita tavoitteita, joita tosin presidentti Halonen hieman ampui alas.

Eiköhän noita tavoitteita olisi pääministerille lähempänäkin. Työttömyys, varsinkin nuorisotyöttömyys on edelleen huolestuttavissa mittasuhteissa. Tämä ei aiheuta Kiviniemelle minkäänlaisia sielun väristyksiä. Valtion velan kasvu 10 miljardin vuosivauhdilla saa korkeintaan viittauksen seuraavan hallituksen suuntaan.

Ennen kevään eduskuntavaaleja ei uskalleta katsoa totuutta silmiin. Nykyisillä eväillä ei kovin pitkälle pötkitä. Viimeiset kolme vuotta on käyty seuraavia eduskuntavaaleja, eikä tarpeellisiin toimenpiteisiin ole ryhdytty. Hyvä esimerkki on kuukausi ennen vaaleja voimaan tuleva ns. takuueläke. Sinänsä toki hyvä päätös, mutta kuinka paljon jää eläkkeensaajalle tuosta korotuksesta, se selviää todennäköisesti vasta vaalien jälkeen. Pienet eläkkeen korotukset syövät asumistukia, toimeentulotukia ym. Toivottavasti edes pieni summa jää ylimääräistä käteen.

Nykyinen hallitus on tehnyt kokoomuslaisinta hyvätuloisia suosivinta politiikkaa kautta aikojen.  Pääministeri Kiviniemi on sitä mieltä, että nykyinen linja on oikea ja sitä tulee jatkaa. Huvittavinta oli lausunto, jossa hän suomii Timo Soinia vallanhimosta, kun hän ilmoittaa halunsa vastuullisille paikoille mikäli kansa antaa riittävän tuen. Jos hallitukseen meno ei kiinnostaisi, sitten moitittaisiin vastuunpakoilusta.

Kiviniemen on turha pelätä etteikö Perussuomalaiset tekemistä löydä myöskin ministeripaikoilla. Varmasti myöskin kansalaisille tasapuolisempaa päätöksentekoa, kuin koko-kepu sateenkaarihallitus.


Reijo Ojennus
Julkaistu 09.09.2010 klo 09:20