ARTIKKELIT
Jalkatyössä on Maskun menestyksen salaisuus
Varsinais-Suomen piiri järjesti perinteiset kesäpäivät torstaina 2.9. Louhisaaren kartanossa. Paikalle oli saapunut eduskuntavaaliehdokkaita ja muuta puolueen aktiiviväkeä yhteensä viitisenkymmentä henkeä.
Eva Mannerheim-Sparre jätti jälkipolville perinnöksi Louhisaaren kuuluisan mustaviinimarjanlehtijuoman reseptin. Tänä päivänä juoman ohjeet ja valmistustaito ovat kartanon emännän Kaarina Ylhäisen käsissä ja juomaa voi ostaa paikan matkailumyymälästä.

Pariskunta Taito ja Kaarina Ylhäinen muuttivat kartanoon asumaan perheensä kanssa vuonna 1988. Paikka on matkailunähtävyys, jossa käy kesällä paljon turisteja yöpymässä ja päiväkäynneillä. Majoitustiloja on 17 hengelle, ja matkailumyymälänäkin toimivasta kesäkahvilasta voi ostaa monenlaisia kesäherkkuja.

Perussuomalaisilla huima kannatusprosentti

Taito on ollut politiikassa mukana jo pitkään. Alun perin hänet houkutteli toimintaan mukaan Pentti Rusi. Taito on istunut kolme kautta valtuustossa, joista kaksi Askaisissa ja yhden Maskun kunnanvaltuustossa ja –hallituksessa sen jälkeen kun Askainen liitettiin Maskuun kuntaliitoksella.

Perussuomalaisilla on Maskussa nyt kolme valtuutettua. Puolueemme kannatus viime kunnallisvaaleissa oli hulppeat 26 prosenttia. Taito luottaa vaalityössä eniten jalkatyöhön ja ihmisten kohtaamiseen kasvoista kasvoihin.

- Tämä työtapa on suuren kannatuksemme salaisuus, toteaa Taito Ylhäinen.

Mannerheimin kartanossa tehtiin politiikkaa

Ossi Sandvik toi terveiset Mannerheimintieltä Helsingistä. Sanavalinta oli osuva, vietimmehän iltaa marsalkka Mannerheimin entisessä kodissa. Marsalkan kuvat koristelevat nytkin matkamuistomyymälän seiniä. Ossi toppuutteli vauhtisokeutta gallupien suhteen. Maltti on valttia, gallupeihin ei kannata hurahtaa, vaikka korkeat kannatusluvut lämmittävätkin meistä jokaista.

- Perussuomalaiset ovat vaihtoehto vihreälle energiaverolle. Pidämme hallituksen energiaveromallia epäoikeudenmukaisena ja kansalaisten eriarvoisuutta lisäävänä. Perussuomalaisten leikkaukset tulevassa hallituksessa eivät heikentäisi  kansalaisten sosiaaliturvaa tai palveluita. Ison-Britannian EU-jäsenmaksuhelpotuksista on sanouduttava irti. Tehottomasta kehitysyhteistyöstä on leikattava rajulla kädellä osa pois. Pakolaispolitiikkaa on järkiperäistettävä. Lopettamalla ilmastopolitiikan harharetket säästämme helposti satoja miljoonia euroja.

Piirissä uskotaan kahteen eduskuntapaikkaan

Torsti Äärelä Aurasta peräänkuulutti ehdokkaiden välistä yhteistyötä. Varsinais-Suomeen on tulossa kaksi paikkaa, joka merkitsee 13 prosentin kannatusta. Kike Elomaa Maskusta piti jatkuvaa näkyvyyttä toreilla ja markkinoilla tärkeänä. Vaalityö on tehtävä nöyryydellä. Internet on iso osa näitä vaaleja ja on tärkeää näkyä myös siellä.

Kesken kaiken isäntä Ylhäinen kävi poistamassa tuulen katkaiseman oksan kartanoon johtavalta tieltä traktorin kanssa ja toi sen tullessaan pihapiiriin. Oksalla näytti olevan kokoa halkaisijaltaan peräti metrin verran. Se oli revennyt yhdestä vanhasta tien vartta koristavasta tammesta.

Maittavan aterian jälkeen väki siirtyi saunomaan ja rohkeimmat kävivät myös uimassa. Saunan kiuas itsessään oli jo pienen saunan kokoinen. Sen lämmittämiseen menee kiviäkin reilusti toista tuhatta kiloa, ja lämmityksessä käytettävien halkojen pituus saa olla puolitoista metriä. Politiikan puhuminen ja tulevan suuren eduskuntavaalivoiton puiminen jatkuivat lauteilla vielä pitkään.


Teksti ja kuva:
Harri Lindell

Julkaistu 22.09.2010 klo 08:28