ARTIKKELIT
Kuvia maailmalta
Vihergalleriassa avautui Tuula Kuusisen ja Seija Mäkelän yhteisnäyttely Kuvia Maailmalta. Perussuomalaisten Naisten toinen varapuheenjohtaja Tuula Kuusinen ilahtui näyttelyn menestyksestä.
Seija Mäkelä ja Tuula Kuusinen olivat laittaneet esille 26 erilaista työtään. Tauluja myytiin runsain mitoin ja kiinnostusta tauluja kohtaan riitti. Näyttely toteutettiin Espoon Kehys ja Lasi Oy:n tiloissa Kievarinpolulla. Kuusisen taulujen tekemisessä on käytetty pensseliä ja palettiveistä. Ne on tehty akryyli- ja akryyli/öljy -tekniikoilla.

Tuula ei osaa tarkkaan sanoa, milloin hänen taiteilijauransa alkoi. Jo pienenä tyttönä hän kulki kynä kädessä ja piirteli ihmisiä työnsä äärellä. Kalevala-aiheisia piirroksia syntyi koulun juhlasalin seinille koristamaan kevätjuhlaa opettajan pyynnöstä. Vuonna 1972 Espoon taidekoulu innoitti taiteilijaa maalaamaan omista lapsistaan tauluja, tulipa tehtäväksi joitain ihan virallisiakin muotokuvia. Taiteilija ei Suomessa tahdo elää taloudellisesti kovinkaan leveästi, joten veri veti varmemman toimeentulon takaavaksi kauneusalan yrittäjäksi. Kuusisen kauneusalan yrityksessä tehdään muun muassa Restylane-hoitoja, joka helppo tapa lisätä ihon ja kudosten tilavuutta ja kiinteyttä. Näitä hoitoja tekee vain viisi kosmetologia Suomessa. Hoitomuoto on rantautunut Suomeen Ruotsista.

Näyttelyitä Kuusisella on ollut Tukholman yhteisnäyttely 1995, Nyköpingin yhteisnäyttely 1998, Arin gallerian yhteisnäyttely 2005 ja 2006 sekä Taiteiden yö vuosina 2007-2010.
- Maalatessa rentoutuu ja uppoutuu työhönsä. Taiteen kautta pystyy työstämään muita asioita, tiivistää Tuula harrastustaan.

Aktiivinen perussuomalainen

Perussuomalaisten Naisten toisena varapuheenjohtajana Tuula on löytänyt poliittisen kotinsa. Perussuomalaisuus on luonnollinen asia. Hänen sydäntään lähellä on muun muassa ikäihmisten hyvä hoito. Ikäihmisten pitää saada elää elämänsä täysillä loppuun saakka.

Miksi ihmeessä ikäihmiseltä kielletään pieni konjakkipaukkukin laitoksessa? Vanhat ihmiset pysyvät paljon virkeämpinä, kun heillä on elämää ympärillään. Rakkaussuhteitakin voi syntyä laitoksessa. Se olisi täyttä elämää. Kodinomainen hyvä hoito vähentää lääkkeiden tarvetta ja saa ikäihmisen voimaan hyvin. Pienet kolotukset unohtuvat, kun mieli on virkeä ja ympäristössä virikkeitä. Yhteiskuntakin säästää kodikkuuteen sijoitetun pääoman nopeasti takaisin, kun hoitoja ei tarvita niin paljon kuin nykymenetelmillä.

Liikennekulttuuri on huonontunut. Esimerkiksi Helsingissä Tuulan kodin lähettyvillä hidastetöyssyn kohdalla suojatien eteen pysähtyneen auton ohittaminen kovalla vauhdilla ilman pysähtymistä luo todella vaarallisen tilanteen. Vakavia onnettomuuksia on syntynyt useita eikä kuolonuhreiltakaan ole vältytty. Kuusinen on osallistunut myös vuoden 2008 kunnallisvaaleihin Helsingin Länsi-Pakilasta käsin.

Julkaistu 14.10.2010 klo 09:05
Kirjoittaja: Harri Lindell