ARTIKKELIT
Tarpeetonta karsimalla miljardeja hyvinvointipalveluihin
Perussuomalaisia syytetään siitä, että olemme vaatimassa muutoksia, mutta samaan aikaan me emme muka pysty kertomaan mistä rahat saadaan. Pötypuhetta. Rahaa hyvinvointipalveluiden ylläpitämiseen on, jos niin halutaan.
Karsintakohteita löytyy, tässä esimerkkejä:

- Kehitysavusta suurin osa menee korruptioon ja kaikensorttisten välikäsien taskuun. Pääosa "kehitysavusta" pitää poistaa, ja osa käyttää katastrofiapuun. Myös "lähinaapuriyhteistyöstä" eli lahjarahoista venäläisille on kokonaan luovuttava. Säästöt yhteensä jopa lähes 1000 miljoonaa euroa.

- Valtionhallinnon ja kunnallishallinnon tietojärjestelmien yhteensovittaminen karsii turhia toimintoja, tehotonta ajankäyttöä. Puheista on siirryttävä tekoihin, niin säästö myös tässä asiassa on miljardiluokkaa.

- Harmaa talous on saatava kuriin lisäämällä poliiseja ja muita tutkivia viranomaisia. Heidän palkkamenonsa palautuvat monikymmenkertaisina takaisin. Harmaan talouden kokonaispotti lienee jossakin 3-5 miljardin euron välillä.

- Sosiaalitukiperusteinen maahanmuutto on lopetettava. Kun kaikki vaikutukset huomioidaan, niin säästöt ovat vuositasolla satoja miljoonia. Mikäli muutto jatkuu nykyvauhdilla, niin kustannus tai säästö vuositasolla on huomattavasti suurempi.

Edellä mainitut säästökohteet ovat yhteensä useita miljardeja euroja. Lisää löytyisi turhaa byrokratiaa ja holhousta vähentämällä. Monet valtionhallinnon toimialat ovat turhan pöhöttyneitä, esimerkkinä olkoon ympäristöhallinto.

Yllä on siis useita miljardiluokan säästökohteita. Mitä esimerkiksi yhdellä miljardilla eurolla voidaan saada aikaan, siitä pelkistetty rautalankaesimerkki: jos yhden ihmisen palkkakulut ovat noin 40 000 euroa vuodessa, niin miljardilla voidaan palkata 25 000 henkilöä! Siis yksi henkilö per 200 suomalaista. Siis suomalaisia palvelevia henkilöitä vanhusten hoitoon, sairaiden hoitoon, lasten hoitoon, opetukseen, ynnä muihin suomalaisten kannalta tärkeisiin kohteisiin.

Kun rahaa on rajallisesti, niin silloin joudutaan valitsemaan eri asioiden välillä. Joudumme tekemään arvovalintoja.

Esitän lukijoille kysymyksen: Mikä on sinun arvovalintasi?

Kerro se äänestyskopissa 17.4.2011.


Reijo Tossavainen
Kouvola-Savitaipale

Julkaistu 05.11.2010 klo 08:19