ARTIKKELIT
Perussuomalaiset eivät ole uhka vaan mahdollisuus
Viime päivinä on lehtien keskustelupalstoilla varoiteltu äänestämästä Perussuomalaisia. Varoittavaa sormea ovat heristelleet pääasiassa Keskustapuolueen entinen ja nykyinen puoluesihteeri. Erityistä myrkkyä puoluesihteereille näyttää olevan Perussuomalaisten mahdollinen hallitusjäsenyys.
Entisen puoluesihteerin mukaan (Ilkka 26.10 )”Keskustan vaalitappion myötä sinipunavoimat SDP ja Kokoomus perustavat Perussuomalaisilla vahvistetun hallituksen. Tämä pääministeri Jutta Urpilaisen hallitus olisi maakuntien elinvoiman romauttava hallitus”.

Muutamaa päivää aiemmin nykyinen puoluesihteeri varoitteli äänestäjiä SDP:n ja Perussuomalaisten hallitusyhteistyöstä, jolloin maaseudulla olisi ”kyyti kylmää.”

Kun avaa syrjäkylillä silmänsä ja katselee tyhjillään olevia navettoja ja tyhjillään olevia kyläkouluja, ja pitäjän keskustassa haeskelee katseellaan turhaan valtion palveluista kertovia POSTI, KELA, POLIISI kylttejä, huomaa, että kyyti täällä maaseudulla on ollut todella kylmää varsinkin viimeisten hallitusten aikana.

Eikä lämpenemistä ole luvassa jatkossakaan, mikäli nykyisen ympäristöministerin visio haja-asutusalueen jätevesiratkaisusta toteutuu. Myös keskustavetoisen hallituksen työministeri Sinnemäen (Vihr.) tavoite kokonaisen elinkeinon – turkistarhauksen – kieltämisestä saa kylmät väreet selkäpiihin. Turkistarhauksesta saa elantonsa pitkälti yli 20 000 kansalaista ja pääosa nahoista menee vientiin.

Tietämäni mukaan yhtään turkistarhaa ei ole kaupungeissa, vaan tarhat ovat maaseudulla. Työministerin tavoite työpaikkojen lopettamisesta kohdentuu siis suoraan maaseudulle.

Maaseudun syrjäkylillä ei ole liikaa harrastusmahdollisuuksia. Metsästys ja ampumaurheilu on perinteisesti ollut yksi yleisimmistä. Harrastuksen pariin hakeudutaan jo kouluikäisinä ja oma ase on siinä välttämätön.

Juuri hyväksytyllä aselain muutoksella metsästysaseen hankkimisesta aiheutuvat lupakustannukset 15-17 -vuotiaalla henkilöllä nousevat 68 eurosta jopa 160:een euroon. Pistoolin hankinta 20 -vuotiaalla lääkärintodistuksineen ja koulutustutkintoineen maksanee vieläkin enemmän.

Monet nuoret hankkivat ensimmäisen aseensa keräämällä ja myymällä syksyisin marjoja. Monen nuoren harrastushaave kariutuu tai ainakin vaikeutuu kohonneiden lupakustannusten myötä. Pahimmassa tapauksessa turhaudutaan lupabyrokratiaan ja luovutaan alkavasta harrastuksesta. Tilalle saattaa tulla muovikassin kanniskelu kylän raitilla.

Yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle noin miljoona euroa.

Perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti vastustaneet valtion palvelujen karsimista harvaanasutuilla seuduilla ja ministeri Lehtomäen ajamaa haja-asutusalueiden jätevesiasetusta. Perussuomalaiset vastustivat myös ampuma-aselain uudistamista, eivätkä tule hyväksymään turkistarhauksen kieltämistä.

Perussuomalaiset tukevat niitä toimia, joilla edistetään työllisyyttä ja hidastetaan maaltapakoa.
Ensin on suomalainen työ ja yrittäminen – myös maaseudulla!


Reijo Hongisto
Vimpeli


Julkaistu 13.11.2010 klo 07:44