ARTIKKELIT
Alkutahdit on lyöty
Eduskuntavaalien kampanjointi on näemmä alkanut ja Perussuomalainen puolue on kansalaisten, median ja kaikkien muiden puolueiden herkeämättömän mielenkiinnon kohteena. Myös analyysien teko Perussuomalaisista on muodikasta ja suosittua: markkinahäirikkö, epävarmojen äänestäjien puolue, yhden miehen puolue jne.
Kilpailijamme väittävät ettei meillä ole todellista vaihtoehtoa nykymenolle. Miksi he sitten ovat niin hermostuneita? Koska meillä on jotakin, mikä heiltä on kateissa: oma itsenäinen linja, joka selkeästi tarjoaa äänestäjälle toisenlaisen poliittisen vaihtoehdon.

Maltti on valttia

Kampanjoinnin kiihtyessä tulemme saamaan osaksemme räikeitäkin ylilyöntejä ja yhä rajumpaa provosointia, sekä loanheittoa. Tähän meidän ei pidä lähteä mukaan, sillä se on hyllyvä suo johon hukkuu loputtomasti aikaa ja energiaa, eikä johda mihinkään rakentavaan. Pitää myös muistaa, että toimittaessa Perussuomalaisten nimissä, luodaan kuvaa koko puolueesta. Sitä paitsi elämää on vaalien jälkeenkin ja sitä on helpompi jatkaa kun vaalityö on tullut tehtyä asiallisesti.

Tehkäämme oma työmme nöyrästi mutta nöyristelemättä. Voimme olla työstämme ja tuloksista ylpeitä, mutta ei ylpistellä. Muistetaan, että jokainen peruskansalainen on tärkeä. Kuunnellaan ja keskustellaan, mutta ei luvata sellaista mitä ei voida toteuttaa. Suomalainen äänestäjä osaa arvostaa asiallisuutta ja rehellisyyttä.
Kannattaisi kuunnella

Toissaviikolla uutisoitiin Presidentti Tarja Halosen ottaneen reippaanlaisesti kantaa Perussuomalaisten kannatuksen kasvuun. Presidentin mukaan Perussuomalaiset ovat nostaneet keskusteluun aiheita ja asioita, jotka ovat päässeet unohtumaan suurilta puolueilta. Halosen arvelut siitä, että ne asiat liittyvät hyvinvointiin ovat oikeaan osuneita, samoin kuin toteamus, että muiden puolueiden kannattaisi kuunnella, mistä Perussuomalaiset puhuvat.

Näinhän se on, tavalliset suomalaiset maalla ja kaupungeissa ovat tämän päivän unohdettu kansa. Perussuomalaisten koko toiminta puolestaan lähtee äänestäjän kuulemisesta ja sellaisesta politiikasta jota kansa haluaa.

Julkaistu 21.11.2010 klo 10:14
Kirjoittaja: Ossi Sandvik