ARTIKKELIT
PerusS nuoret, Kainuun Ilmiö!
Perussuomalaisten Kainuun piirin syyskokous pidettiin 20.11. Kainuun Portissa Kajaanissa. Vuosi sitten tilaan sovittiin vielä hyvin, mutta nyt joudumme tulevaisuudessa pohtimaan tilavampaa paikkaa. Väkeä oli paljon ja kokouksen henki oli odottava ja luottava.

Kokouksen alla pidetty piiritoimikunnan kokous tyhjensi hieman painetta, siellä pohdittiin viime aikojen keskustelua Kainuun maakunnan sote-palveluista. Piiritoimikunta valmisteli aiheesta julkilausuman ja se tyydytti piirikokouksen väkeä. Piirikokous valitsi yksimielisesti Pentti Kettusen jatkamaan piirin puheenjohtajan tehtävissä. Kiitospuheessaan Kettunen toi esille sen, että tuleva kausi on hänen viimeisensä ja nyt on piiriväen katseltava uusia puheenjohtajaehdokkaita seuraavaan syyskokoukseen.

Piirikokouksen parasta antia oli ehdottomasti perusnuorten esiintyminen piirikokousväelle. Siististi pukuihin pukeutuneet nuoret olivat suurelle osalle kokousväkeä todellinen yllätys. Nuoret olivat valmistautuneet esiintymiseensä todella hyvin. He kävivät ryhmänä läpi kuluneen vuoden toimintaa ja kertoivat suunnitelmistaan seuraavalle vuodelle. Heidän aloitteestaan Kajaanissa järjestetään maaliskuun alkupuolella Kainuun Ilmiö -tapahtuma. Tähän tapahtumaan on tulossa todella paljon väkeä ja mukaan on nyt saatu melkein kaikki poliittiset nuorisojärjestöt. Tapahtuman budjetti on melkein yhtä iso kuin mitä Perussuomalaisten Kainuun piirillä on. Nuorten toiveena olisi saada tapahtumaan yhdeksi puhujaksi puolueemme puheenjohtaja Timo Soini. Tämä toive tulkoon tässä yhteydessä kerrotuksi julkisesti ja pienenä vinkkinä menokalenterin päivittäjälle.

Allekirjoittanut on ollut viimevuosina hyvin paljon erilaisten yhdistysten kokouksissa ja niitä yhdistävä piirre on ollut voivottelu nuorten puuttumisesta. Nyt oli todella mieluisa tilaisuus nähdä ja kuulla, että sellaisia puheita ei tullut. Puolueen voimakas kasvu voi tuoda eteen tilanteen, ettei vanhoista paikoista malteta luopua. Tämän päivän päättäjien tehtävänä on antaa tilaa nuorille, heidän tehtävänsä on tulevaisuuden rakentaminen.

Viime keväänä kourallinen innokkaita nuoria tuli ennen vappua kyselemään, otetaanko heidät toimintaan mukaan. Piiritoimikunta tuki heidän mukaan tuloaan ja se oli todella hyvä ratkaisu. Nyt heidän jäsenmääränsä on kasvanut neljäänkymmeneen ja lisää on tulossa. Puolueen tulevaisuus Kainuussa on nyt valoisa näiden nuorten ansiosta ja mikä parasta, heidän joukossaan on myös nuoria naisia runsaasti.

Odotamme innolla seuraavia kunnallis- ja maakuntavaaleja, erityisesti Kajaanin osalta. Toiveena on, että yli puolet ehdokkaista on nuoria ja naisia

Tulevaisuuden gallupit tulevat sojottamaan todella jyrkästi.


Yrjö Puurunen

Julkaistu 29.11.2010 klo 08:00