ARTIKKELIT
Satakunnassa tähtäin on korkealla
Maanantaina 1.11. A-studiossa pohdittiin Perussuomalaisten kannatuslukuja Kaustisella. Esitetty kannatusprosentti edellisissä kunnallisvaaleissa siellä oli 34 %. Se on huikea lukema!
Me Satakunnassa emme vielä yltäneet tuollaisiin lukemiin, vaikka useassa satakuntalaisessa kunnassa Perussuomalaisten kannatus eurovaaleissa 2009 olikin mukavasti yli kymmenen prosentin.

Entä nyt, kun valtakunnallinen kannatus hipoo jo 15:tä %, voisiko kannatus Satakunnassa nousta samaan ja jopa korkeammaksi? Yle ainakin on kantanut kortensa kekoon positiivisen ”spinin” lisäämiseksi keskuudessamme toimittaessaan lähes joka päivä positiivissävytteistä ajankohtaisohjelmaa Perussuomalaisista.

Nousu on ollut viime viikkoina niin hurjaa, että elämme jonkinlaisessa pysähdyksellisessä odotuksen tilassa. Tiedättehän, kun ei uskalla edes aivastaa, ettei vaan särkisi mitään arvokasta. Perussuomalaiset on nyt tunnustettu vakavasti otettavaksi puolueeksi, mutta kannatuksemme ei ole itsestäänselvyys. Meidän on nyt entistä tarkemmin mietittävä julkista ulostuloa, kannanottojamme ja vaaliteemojamme. Osa totuutta kannatuslukujen ”sojottamiseen” ylöspäin on tietysti Keskustan möhlintä, ja se antaa meille yhä suuremman vastuun todella seisoa sanojemme takana, ja toteuttaa ensi kaudella ajamiamme muutoksia.

Noin vuosi sitten Satakunnassa ei voitu ajatellakaan näin korkeaa valtakunnallista kannatusta. Pidettiin realistisena 7 – 8 %, Satakunnassa ehkä hieman korkeampaa. Nyt ollaan tässä, ja se on yllättänyt kaikki! Jos PS-hype vain jatkuu kevääseen, Satakunnasta lentää kaksi kevyesti eduskuntaan! Olen kahtena vuonna osallistunut aktiivisesti Perussuomalaisten kenttätyöhön Porin ja Lavian kesätapahtumissa, ja vuoden aikana tapahtunut positiivinen muutos suhtautumisessa Perussuomalaisiin on ollut aivan ilmeistä.

Massat liikkeelle

Oman vaalityöni suunnittelu on käynnissä. Vaaliohjelmani pääosassa ovat yhteiskuntamme vähäosaisimmat – työttömät, lapsiperheet, omaishoitajat, eläkeläiset. Ne ihmiset, joiden asioita Perussuomalaiset ovat perinteisesti halunneet ajaa. Vaalibudjettini on pieni, mutta äänestäjän käsissä on, äänestääkö rahaa vai ajatusta. Osana omaa vaalityötäni toimii myös Perussuomalaisten Täysmuutos-ryhmä, joka esittää parannuksia pienyrittäjien asemaan mm. vaatimalla yrittäjille muita kansalaisia vastaavia sosiaalisia perusoikeuksia, sekä ratkaisuja julkisen talouden tervehdyttämiseen. Tulevista vaaleista on hyvin vaikea ennustaa mitään, sillä niin suuria muutoksia on tulossa. Äänestäjien käyttäytyminen on yhtä suuri mysteeri. Äänestäjät ovat yhä tiedostavampia tässä avoimuuteen kannustavassa ajassa, ja suhtautuminen poliittiseen vaikuttamiseen tuntuu käyvän läpi jonkinlaista murrosta, joten massat tulisi vain saada liikkeelle.

Yhä epävarmemmassa yhteiskunnassamme tein äitiyslomallani ratkaisun jättää tekninen työni myynti-insinöörinä, ja hypätä yksityisyrittäjäksi kauneusalalle. Se on minulle luontainen alavalinta muodin ja kauneuden muodostuessa minulle intohimoiksi.

Naispoliitikkona pukeutuminen voi olla perin ongelmallista, sillä politiikan parissa työskenteleville naisille ei ole omaa pukeutumiskoodia. Liian naisellinen tai tyylikäs vaatetus voi murentaa poliittista uskottavuutta, ja hyvin professionaalinen ja asiantuntijuutta edustava asu antaa liian maskuliinisen vaikutelman, joka ei sekään ole toivottu. Äidillinen pukeutuminen taas ei sovi vallanpitäjälle.

Kaikille satakuntalaisille kuin koko Suomen naispuolisille vaaliehdokkaille haluan antaa seuraavan yleisohjeen pukeutumiseen liittyen julkisissa poliittisissa tilaisuuksissa. Käyttäkää neutraaleja värejä: harmaan tai ruskean eri sävyjä, tummansinistä, viininpunaista, violettia ja mustaa. Välttäkää puoluevärejä vihreää ja punaista. Gondoleezza Rice onnistui pukeutumisessaan valitsemaan sellaisia asukokonaisuuksia, jotka säilyttivät sekä naisellisuuden että poliittisen uskottavuuden. Myös Saksan Angela Merkel on saanut huippustylistin ohjeita asuvalintoihinsa, joten hänen tyyliään on myös syytä seurata.


Teksti: Taru Kankkonen
Kuva: Harri Lindell

Julkaistu 01.12.2010 klo 07:32