ARTIKKELIT
Tammelantorilla tungosta Perussuomalaisten teltalla
Eduskuntavaaliehdokkaat esittäytyivät runsain joukoin Pirkanmaan Perussuomalaisten Tammelantorille järjestämässä yleisötapahtumassa lauantaina 20.11.
Vaalityömies Matti Putkonen linjasi tulevien eduskuntavaalien teemoja. Putkonen itse lisäisi rajavartijoiden valtuuksia antamalla heille valtuudet käännyttää rikoksia Suomessa jo tehneet ulkomaalaiset rikolliset. Rajamiehiä hän kutsui luukkumiehiksi, jotka tekisivät ulkomaalaisten rikollisten käännytystä, rosvot rajan taakse.

Putkosen mukaan Perussuomalaisten tavoitteena on kerätä Suomelle mahdollisimman paljon hyötyä EU:sta, mutta puolue ei itke vaikka EU kaatuisikin esimerkiksi suurten talousongelmien takia. Suomessa on tällä hetkellä noin 300 000 työtöntä ja harmaa talous rehottaa. Tähän tulee muutos 17.4.2010 Perussuomalaisten saaman suuren vaalivoiton myötä, lupasi Putkonen toripuheessaan.  

Kuuma hernekeitto maistui kylmällä torilla

Torille saapuessani tori näytti lähes tyhjältä. Yhdessä nurkassa oli kuitenkin valtava ihmistungos. Ja kuinka ollakaan, tungoksen keskeltä löytyi Pirkanmaan Perussuomalaisten vaaliteltta esitteineen ja puolueen lehtikasoineen. Hernekeittotykki oli tilattu pitopalveluyrittäjä Pekka Kauttoonilta.

Tilaisuus alkoi aikaisin jo aamukymmeneltä. Annoksia meni noin viisisataa ja lehdet tekivät kauppansa myös. Armi Kärki nosti puheessaan esille vammaisasiat, joissa on hänen mukaansa paljon parannettavaa.

Lea Mäkipää kertoi tavallisen vähävaraisen ihmisen miettivän joka päivä, mitä laittaa suuhunsa. Heikki Luoto oli huolestunut maahanmuuttopolitiikasta, Mervi Karikanta kehotti äänestäjiä äänestämään aktiivisesti seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Nyökkyukkojen aika on ohi

Toritilaisuuden jälkeen ehdokkaille alkoi Sampola-talossa ehdokaskoulutus puolueen vaalityömies Matti Putkosen vetämänä. Maatalouspoliittinen työryhmäkin kuulemma kokoontuu väsäämään aikanaan ehdokkaiden käyttöön tulevan maatalouspoliittisen linjauksen. Koulutustapahtumassa käytiin läpi puoluepoliittisia linjauksia ja ihan käytännön asioitakin, kuten mediassa esiintymistä. Meillä on sosiaalitanttamaista pakolaispolitiikkaa työperäiseen maahanmuuttoon -iskulause on Matti Putkosen oma, ei puolueen.

- Vaalipäivänä äänestäjillä on valittavanaan aito tai kopio. Perussuomalaiset ovat aito vaihtoehto, puuteripeppuisten sileäkätisten nyökkyukkojen aika Suomen eduskunnassa on ohi, lataa Putkonen ehdokkaille. Perussuomalaiset haluavat seuraavaan hallitukseen vaikuttamaan vahvasti Suomen kansan parhaaksi.


Teksti ja kuvat:
Harri Lindell

Julkaistu 09.12.2010 klo 08:00