ARTIKKELIT
Perussuomalaiset ohitti Keskustan Kymessä
Kouvolan Sanomien, Kymen Sanomien ja Etelä-Saimaan joulukuun alussa Taloustutkimuksella teettämän kannatusmittauksen mukaan Perussuomalaisten kannatus Kymen vaalipiirissä on noussut jo 18,9 prosenttiin, jättäen näin taakseen jo Keskustankin.
Perussuomalaisten kannatus alueella on yli 3,5 kertaa korkeampi kuin vuoden 2007 vaaleissa ja lähes neljä prosenttia korkeampi kuin muualla maassa. Toteutuessaan tämä kannatuslukema merkitsisi kolmea perussuomalaista kansanedustajaa Kymestä. Kouvolan kaupungissa Perussuomalaisten kannatus oli jopa yli 20 prosenttia.

Neljännelle sijalle tipahtaneen Keskustan kannatus on romahtanut viisi prosenttiyksikköä edellisistä vaaleista, suurimman puolueen aseman säilyttäneen SDP:nkin yli neljä. Kaikki muutkin puolueet Perussuomalaisia ja Vihreitä lukuun ottamatta ovat menettäneet kannatustaan, erityisesti SDP, Vasemmistoliitto ja Kristillisdemokraatit. Näillä kannatusluvuilla niin Keskusta kuin Kokoomuskin säilyttäisi kolme kansanedustajapaikkaa, Keskusta tosin vain täpärästi – pienikin kannatuksen kasvu veisi heiltä yhden paikan.

Äänestäjien tyytymättömyys paistaa läpi

Vaalityötä Kymen piirissä on tehty tasaisella mutta pikku hiljaa kiihtyvällä tahdilla. Ehdokkaat ovat olleet näkyvillä markkinoilla vakioaikoina ja vakiopaikoissa. Välillä Kymen Perussuomalaiset ovat tarjonneet kahvia ja pullaa, välillä myyneetkin omia tuotteitaan. Huomionarvoista on ollut, että väkeä teltalla on riittänyt tuotteiden loppumisenkin jälkeen. Tyytymättömyys vanhojen puolueiden toimintaan paistaa selvästi läpi potentiaalisten äänestäjien mielipiteistä.

Perussuomalaisehdokkaat Kymen vaalipiirissä ovat olleet myös erittäin aktiivisia yleisönosastokirjoittajia, aktiivisempia kuin minkään muun puolueen ehdokkaat. Perussuomalaisehdokkaat ovat ymmärtäneet ja osanneet käyttää hyödykseen tämänkin kanavan sanomansa eteenpäinviemiseen.


Julkaistu 10.01.2011 klo 07:29