ARTIKKELIT
Ehdokas hakee tehtävää
Kansanedustajaehdokkaan tavoitteena on päästä edustamaan kansaa valtiopäiville. Eräs mahdollisuus näyttää kykynsä on tapa, jolla ehdokkuutensa hoitaa.
Selkeys ja avoimuus rahankäytössä, provosointeihin reagointi ja kanssaehdokkaiden kohtelu ovat sekä median, kilpailijoiden ja ennen muuta äänestäjien tarkan seurannan kohteina. Tässä tilanteessa oman viestin ja omien ajatusten julkistaminen on vaativa tehtävä.

Haettavan tehtävän luonne on sellainen, jossa on tarkoitus kyetä ajamaan omille äänestäjille tärkeitä asioita. Ennen kuin se on mahdollista, on saatava riittävä kannatus. Politiikassa ei kukaan pärjää yksin, siksi yhteistyökyky ja -tahto on yksi kansanedustajalta vaadittava ominaisuus.

Äänestäjä on valitsija

Entä äänestäjä? Onko hänellä aikaa, halua ja viitseliäisyyttä paneutua harkitsemaan äänestyspäätöstään ja perustella se, ainakin itselleen, vai vetäiseekö numeron sille, joka sattuu äänestyspäivänä tuntumaan sopivalta? Oli peruste mikä tahansa, valitusoikeutta ei ole.

Vaaleissa kansa saa sitä, mitä valitsee ja vain äänestämällä voi vaikuttaa. Tulossa olevat eduskuntavaalit ovat tärkeimmät pitkään aikaan ja äänestäjän on hyvä muistaa, että demokratia ei tunne tilannetta, jossa nukkuvat otettaisiin huomioon. Äänestykseen osallistuminen on oikeus, ei velvollisuus, siitä todisteena useissa maissa käytävä kamppailu vapaiden vaalien järjestämiseksi.

Perussuomalaiset on vaihtoehto

Perussuomalaiset on nykymenolle itsenäinen poliittinen vaihtoehto, joka ei ole suuren rahan, järjestövallan tai monopolien juoksupoika. Kansalaiset tietoisina siitä, että heitä konkreettisesti koskevia asioita ratkaistaan eduskuntavaaleissa, alkavat olla tosissaan. Jatkuvat tulonsiirrot rikkaille ovat monille liikaa ja kansan enemmistön tahdon vastainen politiikka on tulossa tiensä päähän.

Perussuomalaisten linja on selkeä, ensin suomalainen työ ja yrittäminen. Gallupit näyttävät suuntaa, mutta vaalitulos ratkeaa vasta uurnilla 17.4.2011. Kannatuksen realisoituminen ääniksi edellyttää meiltä Perussuomalaisilta malttia ja määrätietoisuutta. Tehdään työ yhdessä. Muistetaan, että jokainen peruskansalainen on tärkeä. Kuunnellaan ja keskustellaan. Ei luvata mitä ei voida toteuttaa. Tarjotaan vaihtoehto, äänestäjät valitsevat.

Julkaistu 13.01.2011 klo 12:38
Kirjoittaja: Ossi Sandvik