ARTIKKELIT
Porukkaan on sorruttu
Meille on vakuuteltu, että mikäli emme olisi mukana EU:n rahaliitossa, olisimme omine markkoinemme todella vaikeuksissa tässä globaalissa maailmassa. Euron piti tuoda vakautta ja hyvinvointia.
On totta, että Suomen markka olisi joutunut ottamaan mittaa dollarista, eurosta, punnasta, Ruotsin kruunusta jne.  Markan kurssiin ja ostovoimaan olisimme kuitenkin voineet vaikuttaa osittain omin päätöksin.  Eikä meidän olisi tarvinnut lähteä näiden hulttio-valtioiden pelastusoperaatioihin mukaan.

Ennustan, että tämä euron puolustaminen tulee meille kalliiksi. Suomalaisen työmiehen ja työnaisen monen vuoden uurastus valuu Välimeren rantahiekkaan. Ei voida lähteä siitä, kuten EU-vouhottajat ajattelevat, että koko EU on suurta perhettä ja kaikille pitää antaa sama hyvinvointi riippumatta siitä ovatko laiskoja vai työteliäitä. Sama hyvinvointi pyritään takaamaan sisäisellä subventiolla ottamalla mm. suomalaisten taattaviksi ja maksettaviksi kreikkalaisten, irlantilaisten, portugalilaisten jne.. syömävelkoja.

Suomi-poika maksaa ja kansainväliset suuren rahan pelimiehet rikastuvat. Näin on järjestelmä kehitelty.

Näyttää sille, että myös suomalaisten eläkeläisten rahoja on pistetty likoon näihin kriisimaihin. Miksi niitä on sinne kylvetty? Lain mukaan eläkeläisten eläkerahat on sijoitettava turvaavasti ja tuottavasti. Jo Yhdysvaltain finanssikriisissä paloi suomalaisten eläkerahoja vähintään kaksikymmentä (20) miljardia euroa. Käykö nyt niin, että eurooppalaisten hulttio-valtioiden kriiseissä palaa lisää? Joutuuko kukaan sijoituspäätöksiä tehnyt vastuuseen?

Suomen valtio on ottanut ulkomaista velkaa. Sitä on kohta sata (100) miljardia. Puhutaan jo ylivelkaantumisesta. Miksi velkaa on otettu ulkomailta? Eikö olisi ollut viisaampaa ottaa velka valtiolle kotimaisilta markkinoilta? Esimerkiksi eläkerahastoilta. Tietäisimme ainakin miten ne on sijoitettu ja ne hyödyttäisivät omaa maata ja sen kansalaisia.

Mutta kun on porukkaan sorruttu niin emme voi enää itse määrätä omista asioistamme.


Pentti Kettunen
ent. kansanedustaja ja kansanedustajaehdokas (PerusS)
Kajaani

Julkaistu 18.01.2011 klo 08:13