ARTIKKELIT
Parasta aikuisviihdettä
Perussuomalaisten ehdokkaana oleva toimittaja, sosionomi ja Vuoden Yrittäjä 2009 Pentti Teräväinen on perustanut uuden radiokanavan, Radio 988:n, joka aloitti toimintansa Pirkanmaalla helmikuussa. Hyvän tuulen radioksi luonnehdittu kanava pyrkii tarjoamaan parasta aikuisviihdettä yli 30-vuotiaille suunnatulla tarjonnallaan.
- Viisikymmentä vuotta sitten Suomeen tuli Sävelradio, joka veti radiomusiikin pariin niin lapset kuin aikuisetkin. Kaikilta heiltä löytyy sama musiikkitausta, ja tämän yleisön Radio 988 pyrkii tavoittamaan, Teräväinen kertoo.

Niinpä kotimainen iskelmä ja tanssimusiikki painottuukin kanavan tarjonnassa hyvin vahvana, vaikka ulkomaistakin musiikkia soitetaan. Joka arkipäivä radioaalloilla vierailee vähintään yksi tähtiartisti, STT:n uutiset luetaan tasatunnein, viikonloppuisin soi Radio Top 20 –lista, Tätä Suomi tanssii, Levyraati ja Lauantaitanssit. Luvassa on myös liikenne- ja menovinkkejä, viihdeuutisia, hyvää musiikkia, huumoria ja paljon muuta.

Taitoa, tahtoa, tietoa ja kokemusta

Radiokanavan perustaminen vaatii hillittömästi taitoa, tahtoa, tietoa, kokemusta ja halua sanoa jotakin taloudellisten resurssien ja levystön ohella. Aikaisemmin oman radiokanavan perustaminen maksoi vanhassa rahassa miljoonan, mutta nykytekniikan ansiosta kustannuksiakin on saatu alas. Peruskustannuksia tulee muun muassa studio- ja lähetystekniikasta, tiedonsiirtomaksuista, teostomaksuista ja palkkauksesta. Radiokanavan pyörittäminen edellyttää lisäksi Viestintäviraston myöntämät luvat, radioluvan ja radiotoimiluvan, joita voi hakea kolmen kuukauden pätkissä.

- Minulla on radiotoiminnasta jo kolmenkymmenenviiden vuoden kokemus, joka alkoi kun vuoden 1976 alussa menin Lapin Radioon toimitusharjoittelijaksi.

Kähminnän on loputtava

Pentti Teräväinen oli aikoinaan myös SMP:n Lapin Nuorten toiminnanjohtajana 70-luvulla ja SMP:n puoluevaltuustossa nuorten edustajana 70-luvun jälkipuoliskolla. Perussuomalaisia hän pitää ainoana vaihtoehtona tänä päivänä, jos halutaan politiikalta rehellisyyttä.

- Ihmiset kaipaavat vaihtoehtoa, joka asettaa suomalaisten edun kaiken muun edelle. Muut puolueet ovat jo niin pahasti ryvettyneet, että kaikki suuren kansanliikkeen edellytykset alkavat olla olemassa. Ihmisten raivo on konkreettinen – kähmimisen on loputtava.

Teräväinen ihmettelee usein, miten vähällä järjellä maatamme hallitaan, kun katsoo vaikka miten monta sattumapääministeriäkin on jo hallitukseen päässyt monta kertaa peräkkäin. Perussuomalaisten vahvuutena on sekin, että asiat sanotaan Suomen kielellä ja niin kuin ne ovat, eikä piilouduta sanojen taakse. Ytimessä on köyhän kansan puolustaminen.Julkaistu 11.02.2011 klo 08:15
Kirjoittaja: Mika Männistö