ARTIKKELIT
Historiallinen murros mahdollinen
Eduskuntavaalien ehdokasasettelu on nyt suoritettu. Perussuomalaiset on onnistunut ehdokasasettelussaan hyvin ja tämä on yllättänyt median sekä poliittiset kilpailijamme, jotka ovat pitkään toitottaneet ettei Perussuomalaisilla muka olisi asettaa "kunnon ehdokkaita".
Vastoin toista yleistä hokemaa, ehdokkaamme eivät myöskään ole vailla poliittista kokemusta. Suuri osa on hankkinut poliittista kokemusta kunnallispolitiikasta ja listoilla on myös nykyisiä sekä entisiä kansanedustajia. Alueellisesti tasapainoinen ja ammatillisesti monipuolinen ehdokaskaartimme on oiva läpileikkaus Suomen kansasta.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelma on paitsi hyvä, myös tällä hetkellä ylivoimaisesti luetuin, kehutuin ja tietenkin haukutuin ohjelma. Perussuomalainen puolue menee yhtenäisenä vaaleihin ja se voi paremmin kuin koskaan aiemmin. Tutkimukset osoittavat, että Perussuomalaisten kannatus on noussut tasaisesti – kautta maan ja että kannatus on ennennäkemättömän korkealla. Gallupit eivät tietenkään äänestä, mutta mielialoista ne kertovat. Perussuomalaisilla on erinomaiset edellytykset tehdä poliittista historiaa.

Tehdään se yhdessä

Totinen vaalitaistelu on vasta kunnolla käynnistymässä. Kamppailu vaalipiirien kansanedustajapaikoista tulee olemaan armoton. Nyt ei pidä missään nimessä tuudittautua siihen, että kaikki sujuu helposti. Menestykseen tarvitaan kovaa työtä ja sitä ehdokkaiden ja meidän vaalityöntekijöiden täytyy ehdottomasti jaksaa tehdä varsinaiseen vaalipäivään saakka. Perussuomalaisten vahvasta yleiskannatuksesta koituu ehdokkaillemme selkeää hyötyä, silti ehdokkaan omakohtainen vaalityö on ratkaisevan tärkeää jo hänen oman tuloksensakin kannalta.

Perussuomalaisten vaalityö on kansanläheistä riippumatta siitä onko se perinteisin tavoin tehtyä, vaiko uusin keinoin toteutettua. Me pärjäämme menemällä sinne missä ihmiset ovat ja esittämällä selkä suorana oman vaihtoehtomme. Puhutaan kaikille kuten toimittajille, tilaisuuksissa saattaa olla henkilöitä, jotka pyrkivät saamaan ehdokkaita lausumaan asiattomia möläyksiä, jotka voidaan helposti nauhoittaa ja levittää nopeasti sosiaalisessa mediassa.

Vaaleissa mitataan miten kykenemme suoriutumaan yhdessä, joukkueena. Emme kaipaa yhtään turhia irtiottoja. Jokaisen suoritus vaikuttaa joukkueemme menestykseen ja sitä mitataan saatujen äänien perusteella vaalien tuloksena.

Ääniä tarvitaan paljon. Menkäähän hakemaan niitä!

Julkaistu 15.03.2011 klo 06:39
Kirjoittaja: Puoluesihteeri Ossi Sandvik