ARTIKKELIT
Poliittinen ilmastomme muuttuu vaaleissa
Eduskuntavaaleissa ovat menossa kirikierrokset ja kamppailu käy kuumimmillaan. Poliittinen ilmasto voi olla ailahteleva kuin keväinen sää, joka jo yhden päivän aikana saattaa tarjota tuulta, sadetta ja räntää, vaihtuen sitten hetkessä häikäiseväksi auringonpaisteeksi.
Vaalien läheisyys näkyy ympärillämme. Perussuomalainen väki, ehdokkaamme taustajoukkoineen ahertavat uupumatta vaalikentillä. Edistymme hyvää vauhtia, päämäärä on lähellä. Suomalaisuuden puolustaminen on saanut vanhojen puolueiden urautuneet jäsenet hermostumaan. Ei se meitä haittaa, vaikka kilpailija kertoo omaa totuuttaan, jos se käytännössä sulaa kuin keväinen räntä auringonpaisteessa.

Kovaa peliä

Peli kovenee ja muuttuu likaisemmaksi vaalien alla. Perussuomalaisten kohoava gallupsuosio on saanut vandaalit liikkeelle. Perussuomalaisten Helsingin vaalitoimisto on ollut avoinna Hämeentien varrella helmikuusta lähtien ja on joutunut toistuvasti ilkivallan kohteeksi. Se kertoo paitsi Perussuomalaisten vastustamisesta, myös turhautumisesta ja raukkamaisesta typeryydestä. Meidän ei tietenkään pidä sortua samanlaiseen tai ylireagoida ja menettää hermoja. Kilpailun kuumentuessa on tärkeää pitää pää kylmänä ja sydän lämpimänä.

Parhaiten pärjäävät ne, jotka saavat keskeisen viestinsä ymmärretyksi ja kannatetuksi. On tärkeää hoitaa oma kampanja tyylikkäästi. Oman puolueen tai kenenkään toisen ehdokkaan haukkumisella tuskin valtakirjaa saa. Politiikka on pitkäjänteistä työtä, eikä siinä kukaan yksin tai irtiotoilla pärjää. Jokainen ehdokas on tärkeä lenkki siinä ketjussa, jolla rakennetaan vaihtoehtoa nykyiselle eriarvoistavalle toimintatavalle.

Kansan tuki taakse

Perussuomalaiset on kannatusmittausten mukaan yksi suurista puolueista, silti vain kansan mielipide vaaleissa annettuina ääninä ratkaisee. Ainoastaan Perussuomalaisten riittävän suuri vaalivoitto mahdollistaa poliittisen ilmaston muutoksen Suomessa. Äänestäjän ei nyt pidä jäädä sohvalle makaamaan, vaan kannattaa käyttää ääntään ja varmistaa, että Perussuomalainen vaihtoehto toteutuu, siinä samalla suuri osa nykyisistä päättäjistä tulee saaneeksi kenkää. Oikein annettu ääni kuuluu ja vaikuttaa monella tapaa.

Mies tai nainen, Perussuomalainen, on hyvä valinta.


Ossi Sandvik
puoluesihteeri

Julkaistu 02.04.2011 klo 08:30