ARTIKKELIT
Valta vaihtuu
Libyan kansa on kyllästynyt Gaddafin hallintoon ja haluaa muutosta. Parempaa elämää janoava kansa ryntäsi kaduille ja osoitti tyytymättömyyttään. Kaikki sujui aluksi rauhallisesti, mutta meno äityi villiksi ja väkivaltaiseksi kun Gaddafi huomasi että tuoli alkaa heilua.

Gaddafi määräsi joukkonsa avaamaan tulen kohti mielenosoittajia. TV kamerat seurasivat uhrien virtaa sairaaloihin. Kansainvälinen liittouma iski kiilaa väliin ja nyt lopullinen tilanne näyttää olevan epävarma.

Myös Suomen kansa on kyllästynyt nykyhallintoon. Kansa haluaa muutosta - se ei liene enää kenellekään yllätys. Suomen kansa janoaa parempaa elämää, mutta se ei ryntää kaduille ja osoita tyytymättömyyttään polttamalla autoja ja mellakoimalla. Sitä Suomen kansa ei tee. Täällä ehkä puristellaan nyrkkiä housun taskussa ja jupistaan suupielestä tuomiota nykymenolle, mutta jokin sisäinen varmistin estää suomalaista ryntäämästä kaduille kivi tai ase kädessä.

Suomalaisen ase on kynä ja ”taistelupaikkana” äänestyskoppi. Kynällä merkitään oikea numero huhtikuun 17. päivä pidettävissä eduskuntavaaleissa. Kynällä otetaan kantaa ja osoitetaan tyytymättömyyttä. Kynällä haetaan muutosta nykymenoon. Kynä vaihtaa valtaa ja kaikki tapahtuu rauhanomaisesti.

Vallanpitäjien tuolit heiluvat

Nykyisten vallanpitäjiemme tuolit heiluvat. Heiluriliike alkoi kun ministerimme marssivat kansan tahdon yli. Kansan tahdon yli on marssittu mennen tullen jo useampaankin kertaan viimeisen hallituskauden aikana. Kaikkein räikeimmät ylilyönnit hallituksemme teki kun se lähti takaamaan  Kreikan lainoja 1,5 mrd:n eurolla ja Irlannin roskapankkeja yli 740 milj eurolla. Portugalin rahavaikeudet ja Espanjan ongelmat putkahtivat hallituksen harmiksi julkisuuteen juuri vaalien alla.

Mukana ollaan ja tukea annetaan - julistivat pääministeri Kiviniemi (kesk) ja valtionvarainministeri Katainen (kok) - kuin yhdestä suusta. Mukana ollaan ja tukea annetaan ulkomaille, vaikka omassa maassa tarvitaan tukea ja apua yhtä kipeästi.

Suomen kansa ei hyväksy hallituksemme päätöstä, josta vastaavat puolueidensa puheenjohtajat  Kiviniemi ja Katainen. Kansa ei hyväksy päätöstä ja kansa napisee. Tehtyjä päätöksiä on puolusteltu monella tavalla. Aina yhtä heppoisin perustein. Koskaan ei ole kerrottu, mitä ulkomaille syydetyllä rahalla olisi saatu aikaan Suomessa. Ei ole kerrottu, koska ei ole uskallettu asettaa vastakkain suomalaista ja jonkun muun EU -maan kansalaista. Minkä takia ei ole uskallettu?

Varsinainen pommi ja seuraavien hallitusneuvottelujen kulmakivi putosi 22.3 TV uutisissa: ”Suomen osuus euroalueen pysyvästä kriisinhallintarahastosta on vähintään 1,44 mrd euroa.
Selvät setelirahat pitää maksaa rahastoon vuoteen 2015 mennessä. Jos asiat oikein huonosti menevät, voi Suomen vastuut nousta jopa yli 12 mrd euron.”

Haastattelussa pääministeri Kiviniemi ilmoitti: ”Keskustapuolue on sitoutunut siihen että Suomi on mukana pysyvässä kriisinhallintaohjelmassa”. Kiviniemi ja Katainen vaativat kriisinhallintaohjelman ottamista jopa seuraavaan hallitusohjelmaan. SDP:n Jutta Urpilainen ei vielä osannut päättää onko puolue mukana ohjelmassa vai eikö ole.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sen sijaan osasi päättää. Soini ilmoitti toimittajalle selvin sanoin, että Perussuomalaiset eivät tule äänestämään julkisuudessa (22.02) esitettyjen vastuiden lisäämisen puolesta. Selvää puhetta.

Tulevissa eduskuntavaaleissa päätetään myös tulevasta hallituskokoonpanosta, koska kaksi suurinta puoluetta muodostavat todennäköisesti hallituksen rungon. Jos hallituksessa ovat keskusta ja kokoomus, tiedät että ne näyttävät hyväksyvän Suomen vastuiden lisäämisen. Jos Perussuomalaiset ovat mukana hallituksessa, niin me emme hyväksy Suomelle julkisuudessa esitettyjen vastuiden lisäämistä, koska mielestämme rahalle löytyy käyttöä myös kotimaassa.

Jos valta ei vaihdu, jatkuu nykyinen meno ja suomalainen takuumies kaivaa varmasti kuvettaan muiden EU-maiden hyväksi.

SINÄ PÄÄTÄT vaihtuuko valta. Sinulla on kynä. Käytä sitä 17.4.



Reijo Hongisto
Vaasan vaalipiiri

Julkaistu 04.04.2011 klo 08:32