ARTIKKELIT
Olemme valmiit kantamaan vastuuta
Seuraava vaalikausi tulee olemaan merkittävä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden kannalta. Ei vähiten sen vuoksi, että jättimäinen valtionvelka, korkealla pysyttelevä työttömyys ja köyhyyden lisääntyminen ovat haasteita, jotka meidän on voitettava. Yhdessä.
Kansalaistemme työllistäminen on kaiken A ja O. Vain työllä saamme verotuloja, joilla taas rahoitetaan palvelut ja hyvinvointivaltion tukiverkot. Työ antaa hoivaa ja huolenpitoa sairaille ja vanhuksille. Työllä turvataan toimivat palvelut niin maaseudulla kuin kaupungeissakin.

Nykyhallitus on toitottanut jättimäisestä työvoimapulasta vuosikausia. Samaan aikaan meillä on toistasataa tuhatta työtöntä työnhakijaa. Me haluamme työllistää omat työttömämme ensin. Sen jälkeen voidaan katsoa, tarvitaanko ulkomaista työvoimaa. Poistamalla työllistymisen esteitä esimerkiksi nuorilta lapsiperheiltä, yksinhuoltajilta tai osatyökykyisiltä, saamme työtalkoisiin mukaan kaikki kynnelle kykenevät. Samalla vähennetään tehokkaasti räjähdysmäisesti kasvanutta köyhyyttä ja yksinäisyyden tunnetta yhteiskunnassamme.

Isänmaan etu unohdettu

Omaishoitajat tekevät yhteiskunnallemme suuren palveluksen hoitamalla omaisiaan kotona. Kannatamme lämpimästi omaishoitajien työn arvostuksen nostoa. Meille arvostuksen nosto ei tarkoita pelkästään mainintaa juhlapuheissa, vaan myös käytännön tekoja. Omaishoitajille on maksettava tekemästään työstä palkkaa, jolla tulee oikeasti toimeen. Maksajana tulee olla Kela yhdenvertaisuuden takaamiseksi.

Nyt vallassa olevat puolueet ovat unohtaneet isänmaamme edun. Euroopan talouskriisin ratkaisut eivät löydy Suomen myöntämistä miljardien eurojen jättimäisistä lainoista ja takauksista. Perussuomalaiset eivät kannata yhteisvastuuta ulkomaiden talousongelmissa, vaan itse kunkin maan omaa vastuuta.

Ensi vaalikaudella valtion velan kasvu on saatava kuriin. Ratkaisuna ei ole kokoomuksen suosima rikkaiden verotuksen keventäminen ja arvonlisäverojen nosto, joka tosiasiassa rokottaa erityisen rankasti köyhiä kansalaisiamme. Ratkaisu on ennemminkin menoleikkauksissa. Perussuomalaiset haluavat aloittaa leikkaukset sotilaallisesta kriisinhallinnasta, EU-jäsenmaksuista ja ylimitoitetusta kehitysavusta.

Porvaripuolueet unohtaneet juurensa

Nykyhallituksen politiikka on jatkanut maaseudun ja talonpojan tappolinjaa. Kaupunkilaistuneet porvaripuolueet ovat unohtaneet juurensa ja pyrkineet kaikin tavoin hankaloittamaan maalla asumista, tarkoituksenaan tappaa maaseutu ja siinä suurelta osin onnistuen.

Maaseutu elättää kansamme, houkuttelee turisteja ja ylläpitää suomalaista kulttuuria. Jotta maaseutu eläisi, tarvitaan tasapainoinen kokonaisuus poliittisia toimia. Tarvitaan muun muassa toimiva liikenneverkko, jossa painotamme perustienpidon tärkeyttä.

Kyläyhdistykset tuovat maaseudulle eloa ja virikkeellisyyttä, joiden tukemiseen tarvitaan valtion toimenpiteitä. Kyläkoulujen säilyttäminen on ensiarvoisen tärkeää lapsiperheiden maalla asumisen mahdollistamiseksi. Kyläkoulut voivat toimia myös kylän sosiaalisen elämän keskuksina.

Sinä päätät vaaliuurnalla kenet haluat valtiolaivamme ruoriin ja millaista politiikkaa seuraava hallitus noudattaa. Jos haluat suomalaisia suosivaa politiikkaa, äänestä Perussuomalaisia. Olemme valmiit kantamaan vastuuta.


Pentti Oinonen
Perussuomalaisten 1. varapj.
Kansanedustaja / kansanedustajaehdokas
Pohjois-Savo

Julkaistu 09.04.2011 klo 07:25