ARTIKKELIT
Loppukirin aika
Eduskuntavaalit lähestyvät. Pian on se päivä, kun äänestäjillä on mahdollisuus sanoa painava sanansa eduskunnan kokoonpanoon. Varsinainen vaalipäivä 17.4.2011. Sen jälkeen maahan muodostetaan uusi hallitus.
Perussuomalaiset puolueena on aivan uuden tilanteen edessä, kun mielipidemittaukset ovat näyttäneet huikeita kannatuslukuja. Ehdokkaillamme onkin nyt näytön paikka, jotta lopullinen vaalitulos vastaisi edes pääosin viime kuukausien lukuja.

Itse olen ollut useamman kerran ehdokkaana, kun mittaustulokset ovat näyttäneet meille hieman alle taikka yli yhden prosentin kannatuksen. Silloin on vaadittu ehdokkailta ja tukihenkilöiltä uskoa vaalityöhön, että valintarima voitaisiin ylittää. Nyt tilanne on sen suhteen helpompi, kun gallupkannatus on ylittänyt jopa 10 prosentin maagisen luvun.

Vain annetut äänet ratkaisevat

Turha on kuitenkaan tuudittautua mihinkään mielipidemittaustuloksiin. Vain annetut äänet ratkaisevat ja äänten saaminen vaatii niin ehdokkailta kuin tukihenkilöiltä pyyteetöntä uurastamista, koska nyt näyttää siltä, että äänestäjät ovat hakemassa suurin joukoin itselleen uutta vaikuttajapuoluetta Perussuomalaisista. Perussuomalaisen ehdokkaan numeron piirtäminen äänestyskopissa äänestyslippuun ei tapahdu kuitenkaan ilman Perussuomalaisen kentän väsymätöntä ja kovaa työtä.

Perussuomalaisilla on täydet listat jokaisessa vaalipiirissä. Ehdokasvalikoima on laaja, joten jokainen löytää varmasti mieleisensä ehdokkaan. Puolueella ei ole yhtään vaaliliittoa, joten missään vaalipiirissä ei ole ns. ykkösehdokasta, joita vaaliliittojen yhteydessä usein nimetään. Nyt jokainen ehdokas voi käydä täysin oman vaalikampanjansa.

Jokaisen ehdokkaan on muistettava tehdä oma kampanjansa turhaan sivuille vilkuilemalla. Kampanjointia voi verrata ravikilpailuun, jossa hevosilla on silmälaput, joilla ilmeisesti yritetään estää ainakin turhat laukat. Vaalituloksen tulee lopulta ratkaisemaan oma ja tukihenkiöiden järkevä vaalityö.

Voittoa ei tule ilman kovaa työtä

Puolueen puheenjohtaja ja puoluetoimisto ovat antaneet merkittävän pohjan vaalityöhön ja ovat omalta osaltaan pohjustaneet hyvää vaalien lopputulosta. Samaan on pyrkinyt myös Perussuomalaisten eduskuntaryhmä, joka on vähillä resursseillaan yrittänyt olla parhaan kykynsä mukaan kentän tulkki eduskunnassa säädettyjen lakien ja muiden asioiden käsittelyissä.

Kuudet eduskuntavaalit läpikäyneenä ja kuusi kertaa valituksi tulleena uskallan sanoa suoraan, että nyt Perussuomalaisilla on ainutlaatuinen mahdollisuus yli kaksinkertaistaa kansanedustajalukumääränsä. Se ei kuitenkaan tule ilman ehdokkaiden ja tukiryhmien kovaa vaalityötä. Sitä työtä on tehtävä kiihtyvällä vauhdilla viimeiset viikot ja päivät aina vaalipäivä mukaan lukien. Vain silloin onnistumme tavoitteissamme.

Vaalit voitetaan vain annetuilla äänillä.

Onnea vaalikentille!


Raimo Vistbacka
kansanedustaja
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Julkaistu 13.04.2011 klo 07:10