ARTIKKELIT
Loppu ahneudelle!
Kansanedustaja edustaa kansaa. Niin yksinkertaista ja kuitenkin niin vaikeaa. Veronmaksajien varoista palkkansa saavat edustajat ovat ahneita, heille ei tunnu mikään riittävän. Tuorein tapaus on kokoomuksen edustaja Ilkka Kanerva, jolla eivät omat rahat riittäneet syntymäpäiväjuhlien järjestämiseen, piti turvautua muitten rahoihin.
Ei ihme, että kansa ei tätä enää siedä, hyvätuloiset edustajat kahmivat aina vain enemmän ja enemmän itselleen. Omaa palkkaansakin korottivat suhteessa enemmän kuin muitten alojen korotukset olivat.

Kansanedustaja on kansaa varten. Hänet on valittu eduskuntaan huolehtimaan kansalaisten tasa-arvosta ja heikompien puolustamisesta. Hänen tulee tuntea vastuu heistä, jotka tarvitsevat apua ja turvaa. Katsokaa, miten on käynyt, kenen asioita he ajavat. Peruspalvelut heikkenevät, lapsilisä on viety toimeentulotukea saavilta kaikkein köyhimmiltä, kouluissa on enemmän häiriintyneitä lapsia kuin ennen ja niin edelleen.

Erityisesti eläkeläisiä on kuritettu. Esim. sairaseläkkeellä oleva voi saada tänä vuonna vähemmän eläkettä kuin viime vuonna. Eläkeläisten ostovoimaa on leikattu rajusti. Eläke tulisi ehdottomasti palauttaa vähintään ennen voimassa olleeseen indeksikäytäntöön, 50/50, jossa puolet on sidottu kulutusindeksiin. Pieneläkeläinen köyhtyy koko ajan lisää, tämä on todellista nöyryyttämistä.

Tällainen vastuuton meno ei kerta kaikkiaan voi jatkua, tälle on tultava loppu.

Vaalien alla kaikki puhuvat tasa-arvosta, heikomman puolustamisesta ym. Mutta miksi samat ihmiset puhuvat näistä samoista asioista aina uusien vaalien alla, miksi he eivät ole hoitaneet tai edes yrittäneet hoitaa asioita kuntoon tai edes hitusen paremmiksi?

Olen vakuuttunut siitä, että Perussuomalaisten tulevat kansanedustajat ovat vastuunsa tuntevia henkilöitä, jotka tähtäävät toimillaan kansan parhaaksi ja köyhän ihmisen auttamiseksi.


Auli Kangasmäki
2. varapuheenjohtaja
Perussuomalaiset

Julkaistu 14.04.2011 klo 07:25