ARTIKKELIT
Suurta jytkyä valmistelemassa
Vaalityö on mukavaa! Tuota työtä tehtiin intensiivisesti lähes kolme kuukautta. Vielä varsinaisen vaalipäivän aattona vaalityö maistui yhtä mukavalta.
Itse olin ehdokkaana 16 vuotta sitten. Vaalityö ei silloin ollut ollenkaan mukavaa. Silloin kysymys ehdokkaalle yleensä oli, ”mikä tämä Perussuomalaisten porukka on”? No, kannatuskin oli 0,6 prosentin luokkaa. Itse olin muistaakseni  vajaalla tuhannella äänellä viidentenä koko maan Perussuomalaisten joukossa. Myös Martti Mölsä oli silloin Satakunnan puolella ehdokkaana. Tämän hetken tuloksista nähdään, että pitkäjänteinen työ kannattaa, vaikka ei se niin mukavaa ollutkaan. Onneksi silloin Raimo Vistbacka piti puoluetta pystyssä.

Nyt kaikki tietävät mistä on kysymys. Puolue tunnetaan koko Euroopassa!

Koko Pirkanmaan piirin ehdokasjoukko oli hyvin liikkeellä. Totta kai joku mielensä pahoittaa, kun vaalimenestys ei olekaan aivan odotusten mukainen, mutta silloin on katsottava aina peiliin, onko vaalityö tehty puoluetta hyödyttävällä tavalla. Vaalityökin on tiimityötä, eikä siinä ole varaa epätoivoiseen sooloiluun.

Muutamien ehdokkaiden kanssa teimme hyvinkin tiivistä yhteistyötä ja tulosta syntyi. Erityisesti ilahduttaa niin Pirkanmaalla, kuin muuallakin maassa pitkän linjan puolueihmisten menestyminen. Tämä antaa varmuuden yhteistyön pelaamisesta myöskin eduskuntaryhmän sisällä.

Oman ryhmämme kanssa kiersimme kaikki Pirkanmaan kunnat kahteen ja osan jopa useampaan kertaan. Äänestäjiä tavattiin useita tuhansia. Sellaisillakin paikoilla, joissa aikaisemmin ei ole ihmisiä kahville saatu, oli jopa jonoa! Ne tilaisuudet, joissa Timo Soini oli mukana olivat tietysti aivan oma lukunsa. Silloin oli  useita satoja ihmisiä jokaisessa paikassa.

Muistioissa on nimiä ja puhelinnumeroita, joihin on luvattu ottaa yhteyttä vaalien jälkeen. Helppoa ei kansanedustajan työ tule jatkossakaan olemaan.

Äänestäjillä oli ja on aito huoli toimeentulosta, tuloerojen kasvusta, työttömyydestä, varsinkin nuorisotyöttömyydestä, eläkkeiden riittävyydestä, maatalouden pärjäämisestä, EU-maiden tukemisesta ja monista muista, ihmisiä joka päivä koskettavista asioista.

Olisiko jotain voitu tehdä toisin? Varmasti olisi, mutta tulos ei olisi muuttunut. Uskon, että näissä vaaleissa liikuimme kannatuksemme tämän hetken äärirajoilla. Jokaisessa vaalissa on kärkiehdokkaat, jotka luovat pohjan vaalityön onnistumiselle. Kärkiehdokkaiden muodostuminen on äänestäjien hallussa. Näissä vaaleissa Laila, Lea, Pertti ”Veltto”, ja Martti muodostivat tuon kärkinelikon. Meillä on Pirkanmaalla hyvä ja yhteistyökykyinen edustajajoukko.

Onnittelut valituille ja kiitokset vaalityötä tehneille sekä ehdokkaille. Tästä on hyvä jatkaa kunnallisvaaleihin.


Reijo Ojennus
puheenjohtaja
Pirkanmaan Perussuomalaiset

Julkaistu 27.04.2011 klo 08:08