ARTIKKELIT
Historiallinen vaalitulos naistenkin osalta
Tunnelmat olivat vaali-iltana kahdeksan jälkeen kaikissa vaalivalvojaisissa huikeat, Perussuomalaisten kannatus hipoi heti alkuunsa 19 % kannatusta. Riemun kiljahduksia satoi pitkin iltaa.
Allekirjoittanut oli Kymessä Lappeenrannassa Bottega Italiana -ravintolassa kannattajien ja paikallisten ehdokkaiden ja muutaman lehti-ihmisen kanssa iloitsemassa mahtavaa vaalitulosta. Aluksi näytti lupaavalta jopa omalta kohdaltakin, mutta tilanteet muuttuvat ja hetken meidän Jani Mäkelä sai myös iloita mahdollista eduskuntapaikkaansa.

Toiveemme paikoista kuitenkin hiipui illan mittaan Etelä-Karjalan osalta, ja Kymenlaakson puoli sai kun saikin kolme edustajaa parlamenttiin. Saimme siis Kymestä noin 39 000 ääntä ja Juho Eerola, Reijo Tossavainen ja Jari Lindström menivät läpi. Jani Mäkelä jäi varasijalle 4900 äänellään. Itse jäin toiselle varasijalle 3733 äänelläni.

Arvaatte että harmitti kun ei naista mennyt Kymessä läpi, tällaista tämä politiikka on.

Kuitenkin on syytä suureen iloon, teimme politiikan historiaa ja saimme kaikkiaan eduskuntaan 39 edustajaa, heistä 11 on naisedustajia ja 28 miehiä. Voimme olla todella tyytyväisiä edustajakaartiimme.

Eduskunnassa muutenkin naisten osuus kasvoi edellisestä kahdella edustajalla, nyt eduskunnassa istuu 86 naisedustajaa. Sdp:llä on 28 naisedustajaa ja  miehiä 14, eli hurja naisenemmistö.

Tämän vaalituloksen jälkeen ei puoluettamme voida syyttää enää naisten puutteesta, ja uskon että myös uudet kansanedustajamme näkyvät ja kuuluvat niin eduskunnassa kuin lehtien palstoilla. On selvää, että heidän persoonansa kiinnostavat kaikkia.

Tärkeintä on, että tulevat hallitusneuvottelut johtavat toivottuun tulokseen, eli että olemme mukana seuraavassa maan hallituksessa. Otamme vastuun maan asioista ja lähdemme toteuttamaan omaa vaaliohjelmaamme kuten olemme luvanneet. Hallitusneuvottelut ovat varmasti vaikeat ja vaativat sitkeyttä ja sopeutumiskykyä. Tätä edustajiltamme löytynee.

Ministerisalkuista sen verran, että naisjärjestön puheenjohtajana toivon tietenkin että saisimme myös yhden naisministerin tulevaan ministerilistaamme. Olisiko hän esimerkiksi Pirkko Ruohonen-Lerner tai Lea Mäkipää?

Olen myös iloinen uusista edustajistamme, tunnen henkilökohtaisesti heistä suurimman osan. He ovat kaikki mitä parhaimpia ihmisiä, valtaosa vaikuttaa omilla paikkakunnillaan esimerkiksi valtuustossa.

Sydämellinen onnittelu kaikille uusille kansanedustajillemme! Nyt kääritään hihat ja ryhdytään töihin – kansa odottaa sitä.


Marja-Leena Leppänen
puheenjohtaja
Perussuomalaiset Naiset ry

Julkaistu 04.05.2011 klo 08:44