ARTIKKELIT
Politiikan mannerlaatat liikahtivat
Eduskuntavaaleissa 17.4.2011 tehtiin historiaa joka muistetaan Suomessa pitkään. Kansa äänesti kolmekymmentäyhdeksän Perussuomalaista kansanedustajaa Arkadianmäelle.
Perussuomalaisen puolueen kannatus nousi huikeaan 19,1 prosentin lukemaan, mikä on selvästi enemmän kuin missään gallupissa tähän saakka on koskaan mitattu. Valtakunnan äänikuningas oli puheenjohtaja Timo Soini Uudeltamaalta 43 212 äänellä.

Perussuomalaiset saivat myös nukkuvat heräämään. Äänestysinto nousi. Meidän vaalivoittoamme eivät vanhat puolueet pystyneet patoamaan. Suomen kansa antoi äänensä muutoksen puolesta ja Perussuomalaiset voivat lähteä hallitusneuvotteluihin vankasta asemasta. Pienellä rahalla, mutta kovalla työllä ja suurella sydämellä tehty työ kantoi erinomaista hedelmää.

Historiallinen vaalivoitto

Perussuomalaiset nousivat kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Suuri kiitos historiallisesta vaalivoitostamme kuuluu paitsi äänestäjillemme, myös ehdokkaillemme tukijoukkoineen, sekä kaikille taustatyön tekijöille. Valtakunnallisena vaalipäällikkönä olen ylpeä työtovereistani ja puolueväestämme. Kokonaisuus joka syntyi yhteisestä työstämme, onnistui erittäin hyvin. Vaikka vaalityön tiimellyksessä pientä kitkaa aina syntyy ja muutama irtiottokin nähtiin, kokonaisuutena vaalityö sujui Perussuomalaisten osalta todella mallikkaasti. Nähtävästi olemme oppineet toimimaan yhdessä, joukkueena. Tämä lupaa hyvää jatkossakin.

Vaalipäällikön raskaat länget

Valtakunnallisen vaalipäällikön raskaat länget lankesivat osakseni ensi kerran vuoden 2008 kuntavaaleissa, jolloin saavutimme edellisvaaleihin verrattuna kuusinkertaisen kannatuksen ja moninkertaistimme valtuutettujemme määrän. Vaalipäällikön tehtävät sain hoitaakseni myös 2011 eduskuntavaaleissa. Nyt valittujen kansanedustajien lukumäärällä mitattuna tuloksemme sensaatiomaisesti lähes kahdeksankertaistui edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna ja puolueen kannatus nousi kertasyöksyllä viisitoista (15) prosenttia. Jos olisin vähemmän kokenut, voisin erehtyä luulemaan, että kaikki ovat tyytyväisiä.

Vaalit on puolueelle valtaisa ponnistus ja vaaleja on aina edessä.

Presidenttipeliä pelataan jo ja seuraavat kuntavaalit käydään vuoden 2012 syksyllä. Kuntavaalit ovat erityisen raskaat, koska ne täytyy käydä jokaisessa kunnassa erikseen. Tahtotila on kova ja olen työperäisellä asenteella käytettävissä toimimaan Perussuomalaisen puolueen hyväksi, kun suuntaamme katseemme kuntavaaleja kohti.


Ossi Sandvik
puoluesihteeri

Julkaistu 06.05.2011 klo 07:51