ARTIKKELIT
Vaalivoiton taustoja ja mahdollisuuksia
Perussuomalaisten huikea vaalivoitto ei perustu pelkästään äänestäjien mieliä kiehtovaan vaaliohjelmaan ja aikaansaannoksiimme, vaan kahden vuosikymmen aikana kehittyneeseen syvään pettymykseen nykyisiä vallanpitäjiä kohtaan. Äänestyspäätöstä helpottivat selkeät kannanottomme kansaa askarruttaneisiin kysymyksiin.
Vanhoille puolueille niiden suuruus on ollut itseisarvo. Niille on ollut tärkeämpää, kuka saa sanoa ja päättää kuin se, mitä sanotaan ja päätetään. Silmänsä ja korvansa ummistaneet puoluepamput eivät ole noteeranneet epätoivoisen kansan avunhuutoja. Kansaa on jaettu surutta hyvä- ja huono-osaisiin. Sille on sanottu, miten ja millä rahalla sen tulee elää, mutta siltä ei ole kysytty, miten se voi ja elää.

Nuollessaan vaalitappioittensa haavoja ns. vanhat puolueet vannovat jo paluuta valta-asemaan. Se ja velaksi käydyt vaalit todistavat ajatuksen, että kannatuksen kautta haetaan ainoastaan valtaan. Vaalien hintalappu osoitti, että pienessä, jopa rumaksi haukutussa repussa, olivat hyvät eväät. – Unohdettu köyhyysrajan alapuolella elänyt kansa näytti vallasta nauttineille, mitä se ajattelee raskaan hallintokoneiston elintasovelasta.

Kepu unohti maaseudun. En muista yhdenkään ehdokkaan olleen huolissaan maa- ja metsätalouden harjoittajien toimeentulosta. Kuitenkin jokainen meistä syö mielellään puhdasta kotimaista lähiruokaa. Kallis, yksityisomistusta kunnioittamaton maailmoja syleilevä vihreys on tullut tiensä päähän. - Sallalaisen mummon muusit ja papan papanat eivät ole uhka itämerelle

Vaalilupauksista pidetään kiinni ja huolehditaan käytettävissä olevin keinoin, ettei yksikään kansalainen putoaisi perälaudan yli.

Vaalivoitto velvoittaa. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana olemme velkaantuneet yli kuusikymmentä miljardia euroa. Tuona aikana kehittynyt nuorisotyöttömyys vaivaa jo useita sukupolvia.  Harmaan talouden sanotaan olevan yksi syy ja sen kitkemisestä puhutaan, mutta syitä ei myönnetä eikä poisteta. Oikeudenmukainen elämä kuuluisi niillekin, jotka kärsivät yhdeksän-kymmentäluvulta periytyvässä velkavankeudessa. Heidän joukostaan olisi pelastettavissa suuri joukko työteliäitä ihmisiä, joiden tilipussilla on voudin käsi ennen omaa. Oikeudettomuus ja vallan väärinkäyttö ruokkivat harmaata taloutta.

Ensisijainen ongelmien ratkaisu vaatii työttömyyden nujertamista. Se käynnistyy varmasti ja nopeasti kun satsaamme CHP-energiantuotantoon. Sen sektorin työpaikat pysyvät Suomessa. Hakkeen käyttöön perustuva hajautettu energiantuotanto korvaa tuontia ja antaa verotuloja valtiolle. Puun palaessa syntyvää hiilidioksidia on käytetty menestyksellisesti kasvihuoneviljelyssä.

Kuitupuuta käyttävän teollisuuden muuttaessa nopeakasvuisen eukalyptyksen kasvualueille täällä kertyvät hakkuusäästöt pitää hyödyntää. Samalla takaamme mekaanisen puunjalostuksen raaka-aineen korkean laadun ja puuhuollon toimivuuden. - Monin paikoin energiapuun hinta on parempi kuin kuitupuusta saatu hinta.

Meitä äänestäneet vaativat oikeudenmukaista tulonjakoa, palveluiden kohtuuhintaista saatavuutta sekä kansan oikeusturvan kehitystä kohti oikeus- ja hyvinvointivaltiota.


Alpo Ylitalo
Kokkola

Julkaistu 26.05.2011 klo 08:05