ARTIKKELIT
Joutsan seudulle perustettiin uusi yhdistys
Perussuomalaiset rp:n Joutsan alueen jäsenet ja kannattajat järjestäytyivät perjantaina 20.5., tuoreen yhdistyksen nimeksi valittiin Joutsan Seudun Perussuomalaiset ry.
Nyt perustetun ja yhdistysrekisteriin heti ilmoitetun yhdistyksen toiminta alueeksi on Perussuomalaiset Keski-Suomen piiri ry:n kanssa aiemmissa neuvonpidoissa sovittu kuuluvaksi Joutsa-Leivonmäki-Rutalahti ja Luhanka.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Kai Vaaralahti (Joutsa). Hallituksen jäseniksi valittiin Marja Vaaralahti (Joutsa) sekä Aarre Talja (Joutsa).

Joutsan Seudun Perussuomalaiset ry jätti heti perustamiskirjan allekirjoituksen jälkeen hakemuksensa Perussuomalaiset Keski-Suomen piiri ry:n jäseneksi. Asia oli käsittelyssä 22.5. Jyväskylässä kokoontuneessa piirikokouksessa.

Joutsan Seudun Perussuomalaiset ry:n piirikokousedustajaksi vuodelle 2011 valittiin puheenjohtaja Kai Vaaralahti ja varajäseneksi Aarre Talja.

Perustetun paikallisyhdistyksen toimintasuunnitelmaan kirjattiin selkeitä tavoitteita.

- tehostaa Perussuomalaiset rp:n jäsenten ja kannattajien yhteistä toimintaa Joutsan seudun alueella.

- hankkia lisää uusia jäseniä paikallisyhdistyksen toimintaan erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Tuoden esille paikallisen yhdistyksen olemassaoloa ja alueellista toimintaa.

- lähitoiminnan tavoitteisiin kirjattiin keskittyä 2012 kunnallisvaaleihin. Pyritään säilyttämään nyt eduskuntavaaleissa Joutsan seudulta saavutettu 19,1 prosentin ääniosuus. Nousua edellisistä kunnallisvaaleista oli 16 prosenttiyksikköä, tällä tuloksella Perussuomalaiset rp. saavutti Joutsan seudulla parhaan äänituloksen kasvun. Seudulla eniten ääniä saaneen keskustan tulos oli kuitenkin tappiollinen 9,2 prosenttiyksikön verran.

Joutsan Seudun Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Kai Vaaralahti kiittää äänestäjiä heidän osoittamastaan luottamuksesta perussuomalaisille ehdokkaille.

- Olemme viime kunnallisvaaleista lähtien pyrkineet vaikuttamaan alueellamme ja tehneet yhdessä kannattajiemme kanssa tavoitteellista, ihmisläheistä kuntapolitiikkaa. Nyt eduskuntavaaleissa annettujen äänien mukaan äänestäjien viesti on ollut selkeä vaade muutoksen puolesta. Aina kuntapolitiikan tasolta valtakunnalliselle vaikuttamiselle asti. Maamme tulevaisuus on vain meidän suomalaisten käsissä. Meidän on itse huolehdittava maamme tulevaisuudesta. Ei sitä Euroopasta kukaan hoida, tai tule hoitamaan. Saati sitten Kreikasta, Portugalista nyt puhumattakaan.

- Käytän tässä vertauskuvana sanontaa etelänaapuristamme Eestistä, joka vapaasti käännettynä menee näin: ”Kuka sitä menisikään minun puolestani, tuonne tuuleen ja räntäsateeseen seisomaan”.


Julkaistu 01.06.2011 klo 07:25