ARTIKKELIT
Mitä siellä oikein tapahtuu?
Paljon palavereja, keskusteluja, toimipisteissä pyörimistä ja perehdytystä kansanedustajan työhön, siis käytännön järjestelyjä ja hallituksen kokoon haalimista.
Varsinainen työ odottaa vielä hallituksen syntymistä. Työhuoneetkin on vielä vähän niin ja näin meneillään olevan remontin johdosta, dynamiitilla suoritettavat jytkyt ovatkin jokapäiväisiä. Työtilat on kuitenkin olemassa, tietokone, työpöytä, kaappeja ja pieni sohvan tynkä, siinäpä se sitten onkin kaikki somasti 9 tai 12 neliön tilaan sovitettuna.

Eduskunta on täynnä käytäviä ja toimistoja niiden varrella. Ensimmäisen päivän missioksi otinkin taloon tutustumisen, kävelin kaikki käytävät läpi ja kolkuttelin oviin. Tutustumiskierros onkin kannattanut, sillä jopa jo kauden talossa olleet avustajat ovat kyselleet reittivaihtoehtoja paikasta toiseen.

Myös lehdistö on löytänyt perille ja jokaisen nurkan takana piileskelee toimittaja kuvaajineen, yksikään askel ei jää havaitsematta. Uutisten luonteesta voikin sitten olla monta mieltä, jutut tunnutaan tekevän sivulauseesta, ei asiasta.

Koulutukset on olleet tähän asti hyviä ja hyödyllisiä. Lakialoitteisiin, kirjallisiin kysymyksiin ja kaikkeen muuhun tarvittavaan onkin syytä perehtyä koulutuksien kautta huolella, sillä vaaleissa kansalta saatu mandaatti toimia kansanedustajana ei ole pikku juttu. Vastuunsa on tunnettava.

Kaipa tuo hallitus tuosta syntyy ja päästää tästä työn ääreen ihan  tosissaan.


Ari Jalonen
Perussuomalaisten kansanedustaja

Julkaistu 05.06.2011 klo 07:53