ARTIKKELIT
Tampereella tavataan
Perussuomalainen jäsenistö kokoontuu puoluekokoukseensa Tampereelle huhtikuisen jytkyn jälkitunnelmissa. Puolue on voittanut kaikki viimevuosina käydyt vaalit vyörynomaisesti ja Perussuomalaiset on noussut suurimpien puolueiden joukkoon Suomessa.

Puolue on iskussa ja kasvu-uralla. Perusta on kunnossa ja vahvistuu, sekä vakiintuu entisestään. Toimintamme on vilkastunut voimakkaasti ja jäsenmäärä kasvaa. Piiri- ja paikallistasolla tehdään kovasti töitä. Keskeiset henkilöt ovat onnistuneet ja haluavat jatkaa kestävää kehitystä. Maltti on valttia ja oma työ ratkaisee.

Tärkeät valinnat

Meitä kohtaavat nyt uudet haasteet. Puoluekokouksessa tehtävät henkilövalinnat ovat tärkeitä monella tapaa, eikä vähiten siksi, että valittava puoluejohto johtaa puolueen kuntavaaleihin. Ne ovat puolueen kannalta vaaleista hankalimmat ja raskaat hoidettavat, koska ne täytyy käydä (voittaa) jokaisessa kunnassa erikseen. Tarvitaan sopivasti kokemusta ja uutta voimaa, sekä puoluekokousväeltä viisautta valintoja tehtäessä.

Eduskuntavaalit osoittivat, että me Perussuomalaiset olemme oppineet pelaamaan entistä enemmän myös joukkueena, se kirkastaa entisestään omaa Perussuomalaista linjaamme asioiden hoidossa.

Haluan jatkaa työtäni

Tiedän mitä puoluesihteerin työ vaatii. Se on yksi mielenkiintoisimpia tehtäviä tässä maassa, ainakin poliittisessa kentässä. Tehtävä on haastava ja vaativa. Tarvitaan täyttä sitoutumista, äärimmäistä kärsivällisyyttä ja paineensietokykyä. Kokemuksia on kertynyt. Hyviäkin. Vaikeinta puoluesihteerin tehtävissä on kasautuvista ristipaineista ja jatkuvasta arvostelusta selviytyminen. Henkinen kuormitus on kova, työ kokonaisvaltaista, eikä siitä pääse hetkeksikään irti.

Kun tähän lähtee, täytyy olla tahtoa tarttua toimeen ja selkeä näkemys miten haluaa tehtävää hoitaa. Siihen on annettava kaikki aika ja energia. Perussuomalaisilla myös kunnallissihteerin tehtävät ovat puoluesihteerin kontolla. Kun tehtävissä on päällekkäisyyttä, tarkoittaa se hyvinkin työntäyteistä menoa haasteesta toiseen.

Pienen järjestökoneiston työmyyränä olen pyrkinyt aikaansaamaan sen verran vankkaa perustaa, että se kestää myös kasvun. Tätä työtä haluan jatkaa ja edistää. Olen aina uskonut kovalla työllä saavutettavissa olevaan hyvään tulokseen. Tahtotila on ja halu toimia jatkossakin Perussuomalaisen puolueen parhaaksi.

Ossi Sandvik

Julkaistu 10.06.2011 klo 11:14