ARTIKKELIT
Emmanuel Bordez toi terveisiä puoluekokousvälle
Perussuomalaisten puoluekokouksessa vieraili Vapaa ja demokrattinen Eurooppa -ryhmän pääsihteeri Emmanuel Bordez tuoden lämpimät terveiset kokousväelle. Emmanuel edusti 27-jäsenistä ryhmäänsä, jonka jäsenet tulevat yhdeksästä eri Euroopan maasta.
He haluavat luoda Euroopasta alueen, jossa kansoja halveksimisen sijasta kunnioitetaan, jossa niitä ei pakoteta sekaantumaan ja katoamaan ja jossa ne saavat tehdä yhteistyötä kansalaisten parhaaksi.

- Me, jotka jaamme yhteisen tavoitteen, olemme seuranneet ylpeinä perussuomalaisten nousua ja iloinneet huikeasta menestyksestä kevään eduskuntavaaleissa. Tuloksen ainoa huono puoli oli se, että jouduimme luovuttamaan Timon teille, kertoi Emmanuel Bordez.
Alla suomennettuna pääkohtia Bordezin kokousväelle pitämästä puheesta:

Euro on keino pakottaa Euroopan maat liittovaltioksi

Tämä huikea voitto tuli juuri samaan aikaan kun yhteisvaluutta euro, tuo kaikkein epädemokraattisin ja epärealistisin yritys yhdistää vanhat kansakuntamme yhdeksi maaksi, on kaatumassa. Meille on Euroopan parlamentissa jo alusta asti kerrottu, että euro ei ole taloudellinen projekti tai talouspolitiikan väline, vaan keino pakottaa Euroopan maat yhdeksi liittovaltioksi. Osa EU:n perustajista on ennustanut ja jopa toivonut tällaisen talouskriisin puhkeamista. Heille tällainen kriisi on näyttäytynyt mahdollisuutena kukistaa eurooppalaisten liittovaltiovastustus. On ajateltu, että talouskriisin myötä kansalaiset eivät näkisi enää muita vaihtoehtoja.

Mutta nyt on todistettu, että nuo federalistit ovat väärässä. Eurooppalaiset eivät kaipaa liittovaltiota yhtään enempää kuin kymmenen vuotta sitten. Todellisuus on itse asiassa päinvastainen. Bryssel pyytää lisää rahaa, mutta on selvää, että kansalaisten verorahoilla pelataan vain aikaa. EU-päättäjiä pelottaa ajatus siitä, että heidän suuri unelmansa kaatuu.

Perussuomalaiset tuovat raikkaan tuulahduksen ja toivon

Perussuomalaiset Timon johdolla puolustavat Suomea Euroopassa ja tuovat teidän eurokantanne tiettäväksi. Uskon, että jopa poliittiset vastustajanne Suomessa ja Brysselissä antavat teille tunnustusta siitä, että suhtaudutte euron kriisiin vakavasti ja määrätietoisesti.

Juuri tuollaista suhtautumista Euroopassa juuri nyt tarvitaan. Te, perussuomalaiset Timon johdolla, tuotte raikkaan tuulahduksen niin Suomeen kuin Eurooppaankin. Te tuotte muualle Eurooppaan toivon ja realismin tuulahduksen. Euroopassa nousevat valtaan Timon kaltaiset suoraselkäiset ihmiset, jotka hyväksyvät vanhat kansakunnat sellaisina kuin ne ovat, eivätkä yritä rakentaa niistä Yhdysvaltojen eurooppalaista versiota, jossa suomalaiset, portugalilaiset, hollantilaiset ja turkkilaiset eläisivät saman lipun alla, käyttäisivät samaa valuuttaa ja loisivat yhtenäisen lainsäädännön. Vapaa ja demokraattinen Eurooppa -ryhmä seisoo perussuomalaisten ja Timon rinnalla, koska me taistelemme yhdessä oikeudenmukaisen, muita kunnioittavan ja demokraattisen Euroopan puolesta.


Teksti ja kuva: Harri Lindel

Julkaistu 30.06.2011 klo 08:07