ARTIKKELIT
Jytkyn tuulet puhaltavat Siikaisissa
Siikaisten Perussuomalaiset kokoontuivat helatorstaina 2.6. kokoustelun ja rennon jutustelun merkeissä. Paikalla oli 12 innokasta perussuomalaista sekä lisävahvistuksena yksivuotias tuleva perussuomalainen. Siikaisissa on koko ajan ollut oma osasto, mutta tässä kokouksessa laadittiin paperit kuntoon uusien sääntöjen mukaisesti. Nyt voidaan siis sanoa, että Siikaisissakin on perussuomalaisten asiat kunnossa.
Kokouksen emäntänä toiminut Terttu Hautamäki kertoi Perussuomalaisten Siikaisten osaston toiminnan historiasta sen verran, että aikaisemmin kokouksia oli useammin ja säännöllisemmin. Kokousten lisäksi järjestettiin pikkujouluja, arpajaisia ja muita yhteisiä tapaamisia. Viime vuodet ovat olleet hiljaisempia, kun porukkaa ei ole saatu lähtemään kokouksiin ja toimintakin on ollut siksi vähäistä. Nyt ison jytkyn ja helatorstain kokouksen myötä uudet tuulet puhaltavat pikkuisessa Siikaisten kunnassa.

Kokousvalintoja

Kokouksessa valittiin Siikaisten Perussuomalaisten osaston hallituksen puheenjohtajaksi Kauko Ylikoski, sihteeriksi/taloudenhoitajaksi Terttu Hautamäki ja muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Paavo Tuulensuu, Kauko Ylikoski ja Susanna Järvenpää. Hallituksen varajäseniksi valittiin Reijo Hautamäki, Mika-Petteri Lehtinen ja Hannu Hautamäki. Varapuheenjohtajaksi valittiin Susanna Järvenpää.

Kokouksen tunnelma oli leppoisa ja kahvittelun ohessa suunniteltiin tulevaa toimintaa, tulevia kunnallisvaaleja unohtamatta. Paavo Tuulensuu kertoikin, että Siikaisten Perussuomalaisilla on aina ollut valtuutettu kunnallispolitiikassa. Joten siitä tavoitteesta on hyvä lähteä tulevaan vaalitaistoon, lähtöasetelmien ollessa jo suotuisat ison jytkyn myötä.

Satakunnassa hyvä tilanne

Paikalla kokouksessa oli myös Satakunnan Perussuomalaisten puheenjohtaja Seppo Toriseva ja sihteeri Anita Koivu, vahvistusta saatiin myös Lavian Perussuomalaisten Altti ja Raija Järvenpäästä. Seppo Toriseva kertoi, että Perussuomalaisten suosion kasvun myötä yhteydenottoja ja pyyntöjä osastojen perustamiselle on tullut. Osaston perustamisen vaatimuksena on vähintään kolme henkilöä. Satakunnan alueella on hyvä tilanne osastojen kannalta, sillä melkein kaikissa kunnissa on jo oma osasto lukuun ottamatta Kiikoista ja Merikarviaa. Tosin näissä kahdessa kunnassa asia saadaan varmasti kuntoon, sillä yhteydenottoja osaston perustamishalukkuudesta on tullut.

Seppo Toriseva mainitsi myös, että nyt kannattaa olla ajoissa liikkeellä osaston perustamisen suhteen, jotta kaikki on valmiina ennen kunnallisvaalien lähtölaukausta. Osastoasioiden ollessa kunnossa, on hyvät asetelmat lähteä kunnallisvaaleihin. Seppo mainitsi, että muistakin puolueista on tullut yhteydenottoja ja erityisesti nuoria on lähtenyt mukaan perussuomalaisten kasvavaan joukkoon. Hallituskuvioiden suhteen Seppo kertoi, että ihmiset ovat ymmärtäneet hyvin, miksi Perussuomalaiset eivät voineet mennä hallitukseen. Puolueella oli selvä kanta velkaantuneiden euromaiden tukemiseen ja kannassa pysyttiin loppuun asti. Emme kuulu siis kuuluisien takinkääntäjien joukkoon.

Kohti uusia haasteita

Palataksemme takaisin helatorstain kokoukseen ja Siikaisten Perussuomalaisiin, osaston alkuajoista voidaan sanoa sen verran, että SMP:n aikana kannatus Siikaisissa oli voimakasta, sillä samaan aikaan on ollut jopa neljä valtuutettua. SMP:n loppumisen jälkeen alkoi hiljaisempi aika, väestön ikääntyminen ja muuttoliike kaupunkeihin vaikuttivat puolueen jäsenmäärään ja aktiivisuuteen. Nuoria oli vähän mukana, sillä puolue koettiin maaseudun puolueeksi. Nyt tilanne on toinen, kannatusta on tasaisemmin eri ikäryhmien kesken ja puolueen nimikin kuvaa osuvammin itse puoluetta.

Siikaisten Perussuomalaisten seuraava tavoite on tosiaan kunnallisvaaleihin panostaminen ja luottamus kannatukseen on kova – ja niin tuleekin olla. Lisäksi suunnitteilla on muuta yhteistä tapahtumaa, kuten koko perheelle järjestettävää toimintaa, jotta myös perheet tutustuisivat toisiinsa. Uusia jäseniä otetaan ilolla vastaan, joten rohkeasti vain mukaan kokouksiin ja toimintaan. Iso jytky näkyy Siikaisissa ja sen voimalla on hyvä lähteä kohti seuraavia haasteita ja erityisesti kohti seuraavia vaaleja.


Teksti ja kuva:
Susanna Järvenpää


Julkaistu 09.07.2011 klo 08:24