Vaaleihin nuoret lähtivät parinkymmenen nuoren ehdokkaan voimin ja onnistunut ehdokasasettelu takasi sen, että lähes kaikissa vaalipiireissä oli tarjolla nuoria ehdokkaita. Nuorisojärjestö pyrki resurssiensa mukaan tukemaan ehdokkaitaan ja järjestö lahjoitti ehdokkaille puolueen karkkeja jaettavaksi vaalitapahtumissa ja nuorisojärjestö mainosti ehdokkaitaan Iltasanomien nettisivuille hankitulla mainoksella.
Yksi osa nuorten ehdokkaiden kampanjointia olivat kouluissa järjestetyt koulupaneelit ja nuorisojärjestö oli omalta osaltaan organisoimassa panelistien hankkimista koulupaneeleihin. Vaikka koulupaneeleissa ei yleisö ole aina äänestysikäistä, on tuleville äänestäjille hyvä esitellä perussuomalaisuutta ja koulupaneelit ovat hyvä tapa nuorelle ehdokkaalle kasvattaa esiintymiskokemusta.
Nuorisojärjestö näyttävästi esillä
Nuorisojärjestö mainosti itseään vaalien alla Facebookissa ja järjestön esitteestä otettiin vaalien alla uusi painos, jota jaettiin maakunnissa. Nuorisojärjestö oli lisäksi esillä monissa vaalitapahtumissa ja järjestö oli televisiossa Nelosen virallisen vaaliohjelman Krissen vaaligrillin yleisönä.
Näkyvyyttä järjestö sai myös maaliskuussa järjestetyssä Kielivapaus-mielenosoituksessa, jossa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo puhui järjestön edustajana ja mielenosoitukseen osallistui lukuisia järjestön aktiiveja.
Koko kevään tehty aktiivinen vaalityö näkyi nuorten kannalta loistavana vaalituloksena ja järjestön näkyvyyden lisääntymisenä. Järjestöä kohtaan tunnetun kiinnostuksen kasvu näkyi hyvin siinä, että ensimmäisessä vaalien jälkeen pidetyssä hallituksen kokouksessa hyväksyttiin yli 800 uutta jäsentä, mikä kaksinkertaisti järjestön jäsenmäärän.
Nuorten voittokulku jatkui kesäkuun puoluekokouksessa, jossa puolueen varapuheenjohtajistoon valittiin nuoremman polven vaikuttajat Hanna Mäntylä ja Juho Eerola.
Tältä pohjalta on hyvä lähteä kohti presidentinvaaleja ja kuntavaaleja.
Simo Grönroos