ARTIKKELIT
Reijo Hongisto - suoraselkäinen perussuomalainen mies
Tämän kevään eduskuntavaaleissa valittiin kansanedustajaksi seitsemän poliisia, yksi heistä on vanhempi konstaapeli Reijo Hongisto Vimpelistä, Vaasan vaalipiiristä.
Reijo on syntynyt Alajärvellä ja muuttanut Vimpeliin vuonna 1995. Perheeseen kuuluvat vaimo, kaksi aikuistuvaa poikaa ja harmaa norjanhirvikoira Roope. Perheeseen kuului myös 15 vuoden ajan poliisikoira. Rehti ja rehellinen mies on toiminut poliisin tehtävissä 26 vuotta, joten yleinen turvallisuus ja järjestys ovat lähellä hänen sydäntään.

Reijon vaalikampanja teemat puhuttivat ja puhuttavat edelleen kansaa. Kampanjaa käytiin teemoilla: Terveys, Toimeentulo ja Turvallisuus. Oikeutta elämään ja eduskuntaan. Kolmen Teen kampanja hyvän vaalipäällikön ja tukijoukon avustamana siivitti kansan miehen kansan asialle eduskuntaan.


Reijo aikoo parhaansa tahtonsa ja kykynsä mukaan, mutta turhia jäykistelemättä saattaa edes joitain tavallista ihmistä vaivaavista asioista paremmalle tolalle tässä entisessä hyvinvointi-Suomessa. EU ja sen mukanaan tuomat lieveilmiöt ovat jakaneet kansan rajusti kahtia rikkaisiin ja köyhiin. Köyhien ja pienituloisten ihmisten asia on perussuomalaisten sydämen asia.

Terveys - Terveydenhuollon palvelut on taattava kaikille suomalaisille, lääkäreitä on palkattava lisää ja hoito on saatava viipymättä ja inhimillisen matkan päästä. Sotaveteraanien ja lottien – maamme rakentajien - on saatava viettää viimeiset elinvuotensa hyvässä hoidossa, eikä nälissään märissä vaipoissa tai vaatteissa maaten alimiehitetyillä sairaaloiden vuode-osastoilla. Sotaorpojen ja sotalasten erityistarpeet tulisi myös huomioida.

Toimeentulo – Eläkeläisten taitettu indeksi on korjattava ja eläkeläisten ostovoimaa parannettava. Työuria tulee pidentää alkupäästä eikä loppupäästä. Nuorten syrjäytyminen maksaa yhteiskunnalle miljoonia, ja se on estettävä. Työhyvinvointia ja työssäjaksamista on parannettava, jotta yhä useampi halutessaan jaksaa tehdä työtä vanhempanakin. Pienituloisten verotusta on kevennettävä.

Turvallisuus – Poliisin määrärahoja on lisättävä eikä vähennettävä. Harmaan talouden torjunta tuo Suomelle tuloja, sen kitkemiseen tarvitaan poliisiresursseja. EU:n ja Schengen-sopimuksen avoimien rajojen politiikka on lisännyt ulkolaista rikollisuutta Suomessa ja kansalaisten turvattomuus on lisääntynyt, poliiseja tarvitaan lisää, sillä jo poliisin näkyminen katukuvassa ennaltaehkäisee rikoksia. Poliisipalvelujen saatavuus on turvattava. Hallintovaliokunnan jäsenyys ja pitkä kokemus poliisin työstä ovat toivottavasti hyvä yhdistelmä ja hyvä mahdollisuus vaikuttaa jo vaalikampanjassa esille tuotuihin epäkohtiin.

Reservin kapteeni, luontoihminen ja intohimoinen metsästys- ja kalastusharrastaja pitää uutta ampuma-aselakia epäonnistuneena. Asian tiimoilta hän ehti jo käyttää puheenvuoroja kevään täysistunnoissa. Reijon osallistuminen Metsästäjäliiton Kainuun piirin järjestämään Metsäpeuraseminaariin 6.–7.6.2011 Kuhmossa ja siellä käydyt keskustelut maa- ja metsätalousministeriön edustajien kanssa toivat kauan kaivattuja karhunkaatolupia Suomenselälle.

”Parvessa on hauska lentää ja suuremmassa parvessa vielä hauskempaa”, tai  ”Jokaisessa meissä asuu perussuomalainen” on kuultu Reijon perusteluna sille miksi juuri Perussuomalaiset on hänen puolueensa. Ahkeran ja verbaalisesti lahjakkaan blogin ylläpitäjän ajatuksia värikkäällä pohjalaisella murteella on ilo lukea osoitteessa  www.reijohongisto.fi.


Teksti:
Tiina Arlin,
Vantaan Perussuomalaiset,
Reijo Hongiston eduskunta-avustaja

Julkaistu 31.08.2011 klo 07:00