MIELIPITEET
Suomi EU:n autonomiaksi?
Jos hallituksen perustuslakiuudistus HE 60/2010 menee läpi eduskunnassa, voi Suomi jo alkaa kirjoittaa hakemusta autonomiaseman saamisesta EU:ssa. (http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100060)
Melkein sata vuotta itsenäisyyttä olikin jo liikaa. Eivät osaa suomalaiset ilmeisesti joidenkin mielestä hoitaa omia asioitaan vaan siihen tarvitaan saksalaiset pääomanomistajat aina vaan. Ketkä tätä hakevatkaan: kokoomus, keskusta, vihreät ja demarit.

Demarit taisivat jo huomata, että työntekijöitä jymäytettiin ja työt sekä pääomat viedään maastamme ulkoistamalla. Maanviljelijät Suomessa ovat syvissä vaikeuksissa, paitsi pääomaviljelijät, joilla on varaa tehdä muutakin kuin kyntää peltojaan. Vihreät uskovat vielä, että kun suomalaiset estävät teollisen toiminnan Suomessa, niin EU ja maailma pelastuu. Kokoomukselle EU on vielä taivas – etuoikeutettujen paratiisi, luokkayhteiskunnan säilyttäjä, mutta ketä ovat ne etuoikeutetut?

Sata vuotta EU:ta ja taas Suomi hakee itsenäisyyttä vuonna 2100. Ei anneta kaikkea EU:lle, sillä itsenäisyys on meidän tulevaisuuttamme kuitenkin. Tehdään työtä, että muutkin näkevät tämän politiikan mielettömyyden. Suomi pärjäisi itsenäisenä, lapsenlapsenlapsemme sen tietävät. Sadan vuoden päästä maamme on Uusi-Suomi, mutta me olemme sen siemenet.


Vaili Jämsä-Uusitalo
Oulun Perussuomalaiset

Julkaistu 22.09.2011 klo 07:00