MIELIPITEET
Onko meillä varaa vallassa oleviin johtajiimme?
Jo kaukana menneisyydessä ihmisyhteisöt ovat hakeneet johtajia, joiden kaukonäköisyyden ja viisauden turvin yhteisö on toivonut selviävänsä edessä olevista koettelemuksista.
Niinistö oli EKP:n varajohtajana ollessaan näköalapaikalla, eikä kyennyt sieltä näkemään tulevaisuutta, toisin sanoen ongelmia johon euron myötä nyt koko Eurooppa on kompastumassa.

Hänen kaukonäköisyyden puutteestaan kertoo se, että hän oli viemässä maatamme euro-liittoon, jopa kyseenalaisin keinoin. Meitä paremmin taloudessa aina onnistunut Ruotsi olisi varovaisuudessaan ollut hänelle lähellä oleva hyvä esimerkki, mikäli itsellä ei eväitä ajatteluun ollut.

Paavo Lipponen kaikessa demokratian halventamisessaan on toinen hyvä esimerkki näköalattomasta johtajasta, onko meillä varaa tällaisiin johtajiin? Lipposen valtionvarojen tuhlailu edustusmatkoillaan on hyvin kansan muistissa.

En käy luettelemaan pienempien dirikoiden syyllisyyttä nykytilanteeseen, koska heillä on ollut vähäisemmät mahdollisuudet hankkia tietoa euroongelmastamme, vaan totean vanhan viisauden, että kenelle on lusikalla annettu ei voida kauhalla vaatia. Kuitenkaan heidänkään johtajuuteensa ei Suomella ole varaa.

Soini meni näki ja totesi EU-parlamentista käsin nämä vaikeudet ja tuli ja kertoi sen kansalle. Tällaiseen johtajaan minullakin on varaa.


Erkki Terälä
Hämeenlinna

Julkaistu 01.11.2011 klo 07:00