MIELIPITEET
Presidenttipeli
Yksi erottuu joukosta, toteutuuko demokratia? Sitä voi kysyä kun valtamedia pitää Niinistöä selvänä ykkösehdokkaana presidenttikisassa. Soinin ja perussuomalaisten edun mukaista olisi saada enemmän ehdokkaita esille.
Harmittavasti sitoutumaton KHO:n presidentti Pekka Hallberg vetäytyi kisasta. Siinä meni musta hevonen lisäämästä säröä oikeistopopulismiin taipuvien kokoomuskannattajien ja muuten vaan päättämättömien äänestäjien kesken.

Gallupit suosivat Niinistöä. Kuitenkin Soini on koko ajan noussut tasaisesti yli muiden vastaehdokkaiden selväksi kakkoseksi. Nyt jos koskaan on syytä miettiä miten edetään jos tullaan tilanteeseen, että toinen kierros järjestetään Niinistön ja Soinin välillä. On ratkaisevan tärkeää varmistaa, että Soini on ainoa todellinen vaihtoehto Niinistön linjalle, jotta saadaan aikaan tarpeeksi laaja äänivyöry ensimmäisellä kierroksella pudonneiden ehdokkaiden äänestäjiltä.

Vastakkainasettelun aika ei ole ohi. Nyt tarvitaan tekoja sanojen sijaan ja oikea mies kantamaan presidentille kuuluva vastuu koko kansan hyvinvoinnista.


Henrik Törnroos

Julkaistu 04.11.2011 klo 07:00