MIELIPITEET
Pidetään Suomi-neito neitona,
Maamme päätäntävaltaa luovutetaan käytännöllisesti katsoen nöyrin mielin ja vapaaehtoisesti pois. Ei siitä kauan aikaa ole, kun oli vielä huutolaislapsia, vaivaisukkoja ja -akkoja.
Muistan lukeneeni vaivaisukosta, joka sai perheessä syödä nurkassa yksin. Hänelle annettiin puuastioissa syötäväksi lähinnä perheen jätteitä. Eräänä päivänä perheen isä löysi poikansa vuolemassa puuta. Isä kysyi pojalta, että mitä hän teki. Poika vastasi, että vuolen sinulle valmiiksi puuastioita, kun sinä tulet vanhaksi. Vaivaisukkojen kohtalo on meille enää vain kaukainen muisto. Heidän lapsensa ja lastenlapsensa ovat saaneet elää hyvinvointivaltiossa. Millainen maa Suomi on tulevaisuudessa? Maamme päätäntävaltaa luovutetaan käytännöllisesti katsoen nöyrin mielin ja vapaaehtoisesti pois. ERVV ja EVM ovat työkaluja, joilla ajetaan liittovaltiokehitystä eteenpäin. Tiedotus asioista on ollut tahallisen tarkoituksenhakuista ja vääristelevää. Rahakriiseihin niistä ei ole apua.

Sopimus pätee niin kauan kuin se palvelee vahvemman sopimuspuolen etua

Viisi vuotta sitten eduskunnan puhemies Sauli Niinistö sanoi, että kolmas maailmansota käydään markkinatalouden asein läntisessä maailmassa. En olisi uskonut, että ennuste toteutuisi näin pian. On syntymässä täydellinen moraalikato, toiset säästävät ja toiset tuhlaavat. Kun pysyvä Euroopan vakausmekanismi (EVM) tulee voimaan 2013, eduskuntamme ei enää tarvitse äänestää osallistummeko tukipaketteihin. Siitä tulee automaatio. Muut päättävät puolestamme. Elämäämme koskevat päätökset häipyvät johonkin hallinnon syövereihin, jonne ei saa yhteyttä. Suomen tulisi säilyttää itsellään taloudellinen itsemääräämisoikeus. Pidetään Suomi-neito neitona eikä pakoteta sitä pakkoavioliittoon. Sopimus pätee niin kauan kuin se palvelee vahvemman sopimuspuolen etua.

Suomen menestys on otettu suomalaisten selkänahasta

Kansa on ollut ahkera ja säästäväinen. 1930-luvun lamasta Suomi selvisi monia muita Euroopan maita nopeammin. Tämä on osittain presidentti Risto Rytin ansiota. Ryti oli nuoren tasavallan häikäisevin talouselämän ja politiikan varhaislahjakkuus. Ryti edustaa ainoana Suomen tasavallan presidenttien sarjassa satakuntalaisuutta. Hän oli lähtöisin Kokemäenjokilaaksosta, Huittisten Loimankylästä. Ryti oli esimerkillinen presidentti, joka uhrautui kansamme hyvinvoinnin vuoksi. Ryti oli todellinen isänmaan ystävä ja rohkea suomalainen. Hänen kaltaisiaan henkilöitä me tarvitsisimme politiikan johtopaikoilla myös tänään. Ryti oli sitä mieltä, että hyödyn oli jakauduttava tasaisesti kansalle, koska se oli suurimman taakankin kantanut. Hän ei hyväksynyt menestyksen rahavirtojen ohjautumista vain joidenkin harvojen taskuun.

Tärkeintä on nyt Suomen etu

Meidän on selvitettävä vaihtoehdot. IMF on ainut oikea taho kriisimaiden ongelmaa ratkaisemaan. Kriisirahoituksen päätökset tulisi nyt viimeistään siirtää IMF:lle, koska heillä on kokemusta ja osaamista. IMF:n linjanvedot eroavat monessa suhteessa oleellisesti politiikasta, jota EU on IMF:n taustatuella soveltanut Kreikassa ja muissa kriisimaissa. Islanti teki päinvastoin kuin EU Kreikassa. Islannin talous lähti nousuun, vaikka kaikki valtavirran talousopit sanoivat, että sen olisi pitänyt lähteä laskuun. Nyt tarvitaan enemmän kriittisyyttä euromaiden poliitikkoja kohtaan, koska heillä on liikaa omia intressejä pelissä. Eritoten tarvitsemme Suomen asioiden puolustajaa, joka ei ole euromaiden poliitikkojen johdateltavana. On hyvä muistella isänmaamme puolustajan, kenraali Aadolf Ehrnroothin tunnettua sanontaa: "Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa."


Laura Huhtasaari
Erityisopettaja
Pori

Julkaistu 30.11.2011 klo 12:32