MIELIPITEET
Perussuomalaiset valmiit uuteen aikaan
Vanhat puolueet piikittelevät perussuomalaisia, että puolueemme on yhden miehen show, että puolue hajoaa, ellei Timo Soini ole sen johdossa. Vanhat puolueet ovat väärässä, kuten ovat olleet väärässä suomalaisten tarpeiden tulkkeina.
Vanhat puolueet ovat laittaneet presidenttipeliin puolueensa parhaimmat. Niin myös perussuomalaiset. Suomeen on aiemmin valittu poliittisen uransa ehtoopuolella olevia henkilöitä. Arvojohtajuus vaatii kuitenkin kovaa työmoraalia ja kykyä olla ajan hermoilla. Muutoin menee jälleen vuosikymmen huolestumiseen, mutta konkreettinen työ jää tekemättä. Näin on käynyt vanhojen puolueiden hallituskausillakin.

Timo Soinin puheenjohtajuuskausina perussuomalaisista on tullut dynaaminen puolue, joka ei jätä kansaa kylmäksi. Me herätämme nukkuvia, tunteita ja luomme valoa poliittiseen pimeyteen. Poliittiset näkemyksemme ovat tulleet kansan ja kansanedustajien huulille läpi puoluekentän.

Faktaa on myös se, että kun Suomen kansa äänesti Timo Soinin Urhoksi Eurooppaan, ei hän kadonnut EU:n syövereihin. Päinvastoin, hän oli kansainvälisen median tentattavana EU:n nykytilasta aktiivisemmin, kuin kukaan suomalainen koskaan. Missä ovat vanhojen puolueiden mepit?

Meilläkin on heikkoutemme ja mahalaskumme, mutta nostamme julkiseen keskusteluun myös omia virheitämme ja vaadimme omiltammekin vastuuta annetuista vaalilupauksista. Uudet kansanedustajamme opettelevat kansan edustamista, kokeilevat vallankäytön rajoja ja mahdollisuuksia. Perussuomalaisuus on kuitenkin tukevasti paikallispolitiikan tekijöiden ja kokijoiden harteilla kautta maan.

Me olemme valmiit uuteen aikaan, uuteen alkuun, jonka lähtökohdat ovat Timo Soinin perintönä vankalla ja vankistuvalla perustalla. Perussuomalaisuus on aito asia, ja se vanhoja puolueita pelottaa.

Jokainen joukkue vaatii uusiutumista menestyksensä jossain vaiheessa. Joskus on aika laittaa kokenut pelimies toisiin tehtäviin ja antaa tilaa uusille kyvykkäille pelaajille. Se on mahdollisuus, se on myös riski, mutta paikalleen jämähtäminen ei ole aikaa kestävä ratkaisu. Nyt on aika näyttää mistä meidät on tehty, on aika maksaa takaisin. On aika valita Suomen Soini presidentiksi.


Mikki Nieminen
Nummi-Pusula

Julkaistu 09.01.2012 klo 07:00