MIELIPITEET
Palvelujen alasajo lisää epäoikeudenmukaisuutta
Kun kuntapalveluja ja muitakin hyvinvointivaltion rakenteita ajetaan alas, ei voi välttyä kiusaamisilmiöiltä, jotka ovat monesti tietoista toimintaa.
Työttömyysluvut ovat kasvamaan päin ja työehtoja ja muita etuja karsitaan, kun samaan aikaan johtajien palkankorotukset ja etuoikeudet ovat säästöjen ulkopuolella.

Terveitä kouluja lopetetaan ympäri maan. Kotkassa ennätystahtiin, mutta harvat kritisoivat johtajien kasvavia palkkioita tai ylisuurta kuntapuolueen byrokratiakoneistoa, joka on palvelujen alasajon arkkitehti.

Palvelujen heikentäminen johtaa eriarvoisuuden kasvamiseen ja kaikenlaisiin lieveilmiöihin, kuten kiusaamiseen, perheongelmiin ja jopa yleiseen suvaitsevaisuuden heikkenemiseen. Näistä ongelmista on poliitikkojen, virkamiesten ja eri viranomaisten taholta havaittavissa byrokraattista kiusaamista heikommassa asemassa olevia kansalaisia kohtaan.

Edesmennyt isäni sanoikin, että pitää olla suvaitsevainen vaan kaikkea ei tarvitse suvaita, kuten epäoikeudenmukaisuutta, ja pitää olla nöyrä, mutta ei pidä nöyristellä. Viisaita 60-luvun elämänkoulun neuvoja, jotka sopivat hyvin tähänkin aikakauteen.


Jorma-Kalevi Merivirta
Kotkan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen (ps)

Julkaistu 07.03.2012 klo 07:47