MIELIPITEET
Kansainväliset lainahuijarit netissä
Minulle tulee päivittäin sähköpostilla lainatarjouksia. Mielestäni tämä kertoo jotain tämän päivän rahataloudesta maailmassa, ei vain Suomessa. Onko jossakin maailmalla irtonaista, ehkä laitontakin rahaa, joka hakee paikkaa suomalaisesta taloudesta?
Lisäksi ei kai näitä läheteltäisi, jos Suomessa ei olisi markkinoita tällaiselle rahalle. Ovatko ihmiset eläneet yli varojensa ja yrittävät selvitä talouskurjimuksestaan tällaisten huijareidenkin avulla? Oulussakin on rakennettu isoja kauniita taloja, mutta nyt on työpaikka mennyt alta.

Huijarit tahtovat saada tilinumerosi ja tyhjentävät tilisi, tai jos saat todella rahasi, se on kallista ja jäät koronkiskurin koukkuun, tai kyse on huumerahoista, jotka halutaan pestä laillisiksi, jolloin toiminta on myös rikollista.

Tällaisiin sähköpostikirjeisiin ei tule vastata, ettei tule huijatuksi. Vaikka viestin lähettäjä osaisikin hyvin suomenkieltä. Sosiaalitoimistosta saa Suomessa tukea, jos rahat eivät riitä elämiseen. Toisaalta ei pidä lähteä ulkomaan matkalle, jos ei ole varaa siihen. Nuorisoa tulee varoittaa tällaisten huijausten vaarallisuudesta.

Kansainvälinen rikollisuus on levinnyt suomalaisten arkipäivään. Ollaanpa varovaisia siellä!


Vaili Jämsä-Uusitalo
Perussuomalaisten Naisten varapuheenjohtajaJulkaistu 13.03.2012 klo 09:31