MIELIPITEET
Kiitokset hallituspuolueiden puheenjohtajille
Vuoden 1987 eduskuntavaaleista alkoi Suomessa kokoomusvalta. Näiden vaalien jälkeen edesmennyt Harri Holkeri muodosti ensimmäisen kokoomusjohtoisen hallituksen vuosikymmeniin. Harri Holkeri julisti hallituksensa ”hallitun rakennemuutoksen hallitukseksi.”

Hallituksen kovan ideakolmikon muodostivat silloinen presidentti Mauno Koivisto, Suomen Pankin pääjohtaja Rolf Kullberg ja tietenkin pääministeri Holkeri.  Näiden herrojen esikunnat olivat kuuliaisia toteuttajia ja palvelijoita.

Hallittu rakennemuutos tarkoitti valmistautumista Suomen tulevaan Euroopan Unionin jäsenyyteen. Suomen taloutta ja yritystoimintaa tuli muokata globaalia maailmanjärjestystä silmällä pitäen. Rahamarkkinat ja kaikenlainen säätely tuli vapauttaa ja talouspoliittinen valta annettiin markkinavoimille.  Tästä alkoi hyvien valtio-omisteisten yhtiöiden ja yritysten yksityistäminen.

Tiedän nämä asiat melko tarkoin. Olin noina aikoina näköalapaikoilla.  Osan näistä myllerryksen ajoista toimin valtioneuvoston palkkalistoilla, osan ajasta eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa ja olin myös tilintarkastajana Suomen Pankissa sekä silloisessa Enso-Gutzeitissa.  Kuuluin myös Valmetin hallintoneuvostoon.  Näin siis läheltä sen menon, joka ei voinutkaan johtaa muuhun kuin lamaan, yrityskonkursseihin, suurtyöttömyyteen ja kauheisiin ihmiskohtaloihin.

Yli neljäkymmentätuhatta (40 000) yritystä joutui lopettamaan tai teki vararikon.  Moni menetti kaiken ja kaikki eivät kestäneet.  Näiden tapahtumien seurauksena itsemurhaluvut kasvoivat.  Työttömyys kosketti puolta miljoonaa suomalaista.  Se oli kovaa aikaa.  Näin Suomea ja suomalaisia valmisteltiin vastaanottamaan tuleva EU-jäsenyys.

Suomalaiset olivat hädänalaisessa tilassa kun neuvoa-antava kansanäänestys EU-jäsenyydestä toteutettiin.  Ennen äänestystä iso raha ja valta lupasivat, että jos enemmistö Suomen kansasta antaa tukensa jäsenyydelle, työttömyys poistuu, suuret globaalit yritykset tuovat tänne tuotantoaan, elintarvikkeiden hinnat alenevat ja kaikille suomalaisille koittaa onni ja autuus.

Viisikymmentäseitsemän (57%) prosenttia uskoi näitä seireenien lauluja.  Kainuussa ei uskottu.

Keskustakin lähti mukaan demarien ja kokoomuksen kelkkaan. Silloinen keskustan vahva mies Paavo Väyrynenkin oli viemässä innolla Suomea Unionin jäseneksi.  

Nyt elämme tässä EU-Suomen onnessa ja autuudessa. Suomen päättäjät ovat päässeet mukaan niihin Euroopan päättäjien pöytiin, missä suuria pää-töksiä tehdään. Viime aikojen tapahtumat ovat kuitenkin saaneet hikikarpaloita nousemaan jo itse pääministeri Kataisenkin (kok.) otsalle. Hallitus on tehnyt neljäksi vuodeksi suunnitelman Suomen taloudenpidosta. Tämä tun-netaan nimellä ”Valtiontalouden kehykset 2013-2016.”

Kun olen analysoinut tätä 4-vuotissuunnitelmaa, siitä voi tulla vain siihen tulokseen, että hallituksenkin piirissä ymmärretään nyt, mihin tilanne on johtamassa. Tämä kuuden puolueen hallitus varautuu pahimpaan.  

Hallitus varautuu Kreikan romahtamiseen ja sieltä tuleviin rahanreikiin. Hallitus varautuu Espanjan ja Italian ajautumiseen kriisiin. Ja mitä muuta onkaan tulossa?

Jo neljäksi vuodeksi eteenpäin suunnitellaan suomalaisten etujen ja kulutuksen leikkaamista, jotta annetut lupaukset Etelä-Euroopan hulttiovaltioiden auttamiseksi voidaan toteuttaa kurjistamalla oman kansan elinoloja. On meillä varsinainen hallitus!  Tähän kyytiin olisi pitänyt saada mukaan myös Perussuomalaiset.  Kun emme tähän suostuneet, olemme vastuun pakoilijoita ja populisteja. Otamme mielellämme vastaan nämä ylevät syytökset. Kiitokset Suomen kansan puolesta Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Paavo Arhinmäki, Ville Niinistö, Stefan Wallin ja Päivi Räsänen.

Pentti Kettunen

kansanedustaja PerusS

Kajaani

Julkaistu 30.05.2012 klo 13:43