MIELIPITEET
Uskonnon varjolla
Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijanaisten keskuudessa on esitetty vaatimuksia erivapauksista koskien uimahallivuoroja. Uskonnon varjolla ollaan vaatimassa erillisiä uintivuoroja miehille ja naisille.

Minusta kyseisten vaatimusten takana on halu eristäytyä suomalaisesta yhteiskunnasta eikä suinkaan kotoutua siihen. Meillä Suomessa on tasa-arvoinen meininki miesten ja naisten kesken ja voimme huoletta mainostaa yhteiskuntaamme malliesimerkkinä muille.

Naiset ovat yhteiskunnassamme yhtä arvokkaita kuin miehet. He saavat käydä töissä, ajaa autoa sekä matkustaa yksin myös kamelin päivämatkaa pidemmäksi kotoa. Suomessa tytöt ja pojat voivat leikkiä keskenään, ja tytöt käyvät myös koulua yhdessä poikien kanssa saaden kaikki saman peruskoulutuksen. Kuvaamataito ja musiikki kuuluvat opetettaviin aineisiin, eikä niistä saa vapautusta uskonnollisista syistä. Myös tytöt voivat jatkaa koulunkäyntiä peruskoulun jälkeen. Joissakin kulttuureissa ei vain kunnioiteta naisten oikeuksia eikä tasa-arvoa.

Suomessa on voimassa uskonnonvapaus, jokainen saa uskoa tai olla uskomatta jos niin valitsee. Mihinkään erityisjärjestelyihin ei tule lähteä, sillä siitä seuraa vain lisää vaatimuksia ja kustannuksia. Naiset voivat käydä uimahallissa samaan aikaan miesten kanssa, mikä on hyvin kätevää, koska siksi ei tarvita erillisiä uimahallivuoroja miehille ja naisille. Samasta syystä meillä ei myöskään ole erillisiä sairaaloita naisille, koska mies- ja naislääkärit sekä hoitajat voivat hoitaa kaikkia potilaita.

Meillä ei tule sallia sellaista toimintaa, jossa uskonnollisiin syihin vedoten rajoitetaan ihmisoikeuksia. Meidän ei myöskään tule hyväksyä yhteiskuntaamme muutettavan sellaiseen suuntaan, jossa naisia pakotetaan pukeutumaan mustaan säkkiin. Meillä mustaan säkkiin laitetaan ainoastaan roskia.

Harri Tauriainen

Perusjätkä, Kemin kaupunginvaltuutettu

Julkaistu 05.06.2012 klo 08:00